Milli Savunma Bakanından Askerlik Süresi ile Alakalı Açıklama

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz askerlik süresinin 2 veya 3 aya indirilmesi söz konusu olmadığını açıkladı.
Yeni doğum yapan Memurlara, Uzman erbaş ve Jandarma’ya yeni hakların olduğu “Gelir Vergisi Kanunu” adı altında ve bir çok konuda değişikliğe dair konuşan Sayın Yılmaz konu Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında Plan ve Bütçe komisyonunda sürdürülmektedir diye açıklama yaptı.
TBMM’de kabul edilen maddelere göre, çocuğu olan memur, askeri personel anne ve babaya çocuğun ilk okula başladığı tarihe kadar olan dönem de normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışma zamanı tanınacak. Bu düzenleme ile evlat edinenler de yararlanabilecektir.
Yarım zamanlı çalışma hakkında yararlanamaya memurlar ise usul ve esasların belirleneceği Bankanlar kurulu ile yetki ve makam bulacaklardır. Uzman erbaş ile Uzman Jardarmaların ek göstergelier yükseltiliyor.
görevde bulunan veya yeni göreve başlayan Uzman Erbaşların kamu hizmetine geçme hizmet görevi 2 yıldan 7 yıla çıkarılan bu düzenlemede uzman erbaş kanunlarında değişikliğe sebep olmuştur.
Son 2 haftadır medya, sosyal ağlar ve haber ajansların da dolaşan 2 veya 3 aylık temel askerlik eğitimi ardından ücretli askerlik iddialarının asılsız olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuyla ilgili en doğru bilgilerin Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın bildirgesinde yayınlanacağını aktardı.