Komando Olmak İstiyorum / İstemiyorum

03 Temmuz 2015 Cuma, 23:00
komando olmak istiyorum istemiyorum 563x320 - Komando Olmak İstiyorum / İstemiyorum

Site üzerinden komandoluk ile ilgili sorulan soruların cevapları özel olarak kişilerin mail adresine ulaştırılmıştır. Sorulan bazı sorular şu şekildedir.

Askerde Komando Olmak İstiyorum / İstemiyorum ile ilgili sorulmuş sorular. (Cevap Mail Adresinize Gönderilmiştir.)

Komando olmak istiyor musun soruna Hayır demiştim pişmanlık yaşıyorum tekrar komando olabilir miyim. Acemi birliği ISPARTA/Merkez terörle mücadele 40.piyade alayı cıktı 🙁

Selam 19 yaşımdayım muayene olmadım 2 ay sonra gideceğim boy 173 kilo 95,  karetede sporcuyum komando olabilir miyim yada yüzde kaç olabilirim kilomu düşürmem gerekiyor mu..

Merhabalar..Daha yeni muayene oldum. Muayene sırasında bir takım sorular sordular sağlık sorunları benim hiç bir sağlık sorunum yok. Komando sorusuna istemiyorum dedim. Boy 178 kilom 78 ama evraklarıma baktığımda AA-A grubu arızalı yazıyordu anlamadım lütfen açıklama yapabilir misiniz?

Merhaba ben 95 doğumluyum Mayısta da gidiyorum askere nasipse ve askerliğimi komando olarak yapmak istiyorum kesin bir kararım var form doldurma işlemlerinde de bunu belirttim sağlık durumumda gayet el verişli boyum 1.82 kilom 80 herhangi bir alerjik durumumda yok peki komando olmak için ne yapabilirim. Teşekkürler…

İyi günler ben 1996 doğumluyum iki yıllık üniversite okuyorum komando olma şansım yüksek mi yine ve tecil ettirmeme gerek var mı şubeye gidip iki yıllık üniversite 2016 sonunda bitecek.

33 Yorum

  1. Avatar

    savas gezer

    21 Ağustos 2015 at 11:55

    Iyi günler benimi sorum biraz farkli ve karisik beni bu konuda aydinlatip yardimci olursaniz sirtimdaki yükü ve vicdanimi hafifletmis olursunuz. Ben 1980 dogumluyum ve su an asker kacagiyim avrupada kaliyorum ama resmi olarak deyil kacak olarak kaliyorum. Türkiyeye gelemiyorum cünkü işsizlik sikintisindan dolayi. Burda iyi kötü üç bes kurus memelekete yoluyorum aiyleme. Eş dostun yaninda calisarak. Sorum su avrupada askerlik bedelini herhangi bir TC konsoloslugunda baş vuru yapip hepten ödeyip. Ve ya tecil ettirebilirmiyim. Veya böyle bir durumda ne yapa bilirim. Tesekürler kolay gelsin.

    • Avatar

      Ast Subay

      12 Ekim 2015 at 00:05

      Merhabalar, Öncelikle Tecil Durumunuz geçmiş gözükmektedir. Bulunduğunuz ülke de T.C. Konsolosluğuna giderek durumunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.

  2. Avatar

    abdullah

    5 Eylül 2015 at 08:49

    merhaba şuan yurt dışındayım.türkiyeye gelince askerliğimi doğuda yapmak istiyorum.Bu husus için ayrıca deilekçe mi yazmam gerekior.yada ne yapmam gerektiğini siz söylermisiniz

    • Avatar

      Ast Subay

      8 Ekim 2015 at 23:47

      Merhabalar, Türkiye’ye geldiğinizde askerlik şubenizde durum ile alakalı ” Komando olmak ister misiniz? ” sorusuna ” EVET ” cevabını vermenizi öneririz. Ayrıca doğu görevi için bir dilekçe yada başka bir istek doğrultusunda olacağını düşünmüyoruz.

  3. Avatar

    gokhan nuri

    8 Eylül 2015 at 21:17

    Seferberlik emrim var ben askerligimi yaptim ama bu pkk olaylarinda. Dolayi tekrardan askere alinmak istiyorum ne yapmaliyim

  4. Avatar

    Birkan topaç

    20 Ekim 2015 at 06:44

    Ben Komando Olmak İstiyorum / İstemiyorum EVET işaretledim kesın doguyamı cıkar acemilik 96/1 ?

    • Avatar

      Ast Subay

      22 Ekim 2015 at 00:15

      Merhabalar, Komando sorusuna EVET demenizle Komando olarak askere alınacaksınız değildir. Soru sadece kişisel amaçlıdır isteksiz asker adaylarını Komando yapmazlar sadece

  5. Avatar

    Birkan topaç

    20 Ekim 2015 at 13:21

    Komando Olmak İstiyorum / İstemiyorum EVET İşaretledim kesin doğumu cıkar yoksa belli olmazmı 96/1

    • Avatar

      Ast Subay

      22 Ekim 2015 at 00:11

      Merhabalar, Komando Olmak İstiyorum / İstemiyorum sorusu kişisel bir sorudur EVET cevabına istinaden HAYIR cevabı veren nadir olmaktadır. Yani EVET demeniz %100’de %100 doğuya gönderileceksiniz kaidesi yoktur. Görev kutsaldır göreviniz nereye çıkarsa oraya gideceksiniz.

  6. Avatar

    Furkan Alperen

    26 Kasım 2015 at 00:38

    Merhaba.. Gata’dan ruh ve sinir hastaliklarindan askerlige elverislidir komando olamaz raporu verdiler komando olmak istiyorum ne yapmaliyim ?

    • Avatar

      Ast Subay

      18 Ocak 2016 at 18:07

      Merhabalar, raporunuz üzerine başka bir şey yapamazsınız.

  7. Avatar

    Mehmet erel

    1 Şubat 2016 at 23:33

    Bugun askerlik şubesine gittim muayne oldum tecil ettim.Besyo mezunuyum komando sorusuna hayır dedim.tecili bozmak yani askere gitmek için gittiğimde istiyorum diyebilir miyim?yoksa hakkım geçti mi tesekkürler

    • Avatar

      Ast Subay

      2 Şubat 2016 at 23:04

      Merhabalar, durumunuzu askerlik şubenize giderek güncelleyebilir tekrar muhtemel sevk belgesi alabilirsiniz.

  8. Avatar

    Mehmet Erel

    3 Şubat 2016 at 00:54

    Hemen mi gitmeliyim yoksa gitmeye karar verdiğim zamanda olur mu?tesekkurler

    • Admin

      Admin

      4 Şubat 2016 at 01:29

      En kısa sürede gitmenizi tavsiye ederiz.

  9. Avatar

    Yusuf aydemir

    11 Mart 2016 at 17:08

    Merhabalar oncelikle sorum su olacak 2 yil tecilim vardi bozdurdum mayisda da celp donemimi bekliyorum subat ayi icerisinde askerlik tecilimi bozdurrdum memur mayisda gidersin dedi. 4 yillik iktisat fakultesi mezunuyum. Memur yedek subay ve komando olmak istiyor musun diyince hayir demistim. Bu sorunun cevabini degistirme ihtimalimiz yok mu ben uzun donem subay olarak askerlik yapmak istiyorum.

  10. Avatar

    Alper Akbostancı

    4 Mayıs 2016 at 14:29

    Sa 16 yaşındayım jöh olmak istiyorum ne yapmam lazım

  11. Avatar

    Savaş bilen

    21 Temmuz 2016 at 23:14

    İyi çalışmalar. Ben 10 gün sonra askere gidiyorum ve komando olmak istediğimi belirttim muayene olurken ve benim dövmelerim var bu dövmeler komando olmaya sıkıntı yaratırmı ? cevaplarsanız sevinirim sağolun şimdiden

  12. Avatar

    Cem Yıldırım

    22 Temmuz 2016 at 19:31

    Merhabalar ve iyi akşamlar ben askeri şubeye gittim ve bana bir kağıt verdiler
    Üzerinde 31.10.2016 yazıyodu yani dağıtım tarihim sorum şu ben askeri hastahanesinden
    elverişli raporu aldım fakat normal sağlık ocağında muayene olmadım muayene kaçağımıyım
    Birde komando olmak istiyor musunuz sorusuna Hemen “HAYIR”dedim ve hayır yazdılar
    Komando olabilir miyim
    Ehliyetim var B sınıfı ehliyet şöför olabalir miyim bu kadar teşekkür ederim
    Acilen cevaplarsanız sevinirim komutanım saygılar

  13. Avatar

    Yusuf

    20 Ağustos 2016 at 22:14

    Merhaba bn 97 doğumluyum nisan 2016 da muayene oldum subatta gitmek için tercih yaptım sizce büyük ihtimal gidebilirmiyim

  14. Avatar

    Atilla başeğmez

    9 Aralık 2016 at 13:01

    Şuan askerin jandarma olarak. Fakülte mezunuyum. Komando asteğmen olarak askerlik yapmak istiyorum diye belirtmiştim askerlik şubesinde. Fakat komando olamadım. Fazla 3 kilomdan dolayı. Acemi eğitimim bitti. Tekrardan komando olabilir miyim. Böyle bir hakkım var mıdır. Dilekçe yazsam komando seçilir miyim

  15. Avatar

    BARIŞ

    20 Aralık 2016 at 07:10

    İyi günler ben 2 3 yıl önce askere gidecektim sonrasında vazgeçip tecil ettim ama yerim belli olmuştu sivas 5.piyade simdi ise tecili bozdum gidecem ama ayni yere yolluyorlar bende komando olup orada kalmak istiyorum acemilikte komando olur musun diye soruyorlarmış doğrumu boyum kilom tutuyor komando olma şansım varmıdır yardımcı olur musunuz?

  16. Avatar

    ibrahim

    16 Ocak 2017 at 17:40

    iyi aksamlar 26 yasındayım tecilimi yeni bozdurdum celp donemim mayıs 2 komando olmak ıstıyorum diyerek görevliye yanıt verdim 1.75 boyum 63 kilom sızce uygunmudur. ayrıyetten komando olmak ıcın baska ne gıbı bı kosusturma yapa bilirim

  17. Avatar

    Onur

    24 Şubat 2017 at 17:20

    Merhabalar, lisans mezunuyum mayıs celbinde askere gideceğim yedek subaylık için ve komando için evet dedim kesin komando cikar mi

  18. Avatar

    Davut

    16 Mart 2017 at 21:00

    İyi günler ben 1998 doğumluyum henüz muayene olmadım.Benim abim Askerliğini Hakkaride Şoför olarak yaptı.Bende Askerliğimi Hakkaride Dağ Komandosu olarak yapmak istiyorum ne yapmalıyım?Dilekçe falan yazılabilirmi bu konu hakkında. Boyum 1.72cm Kilom 62kg. Ayrica Abimin askerliğini doğuda yapması benim doğuya gitmemi engellermi?
    bilgilerinizi arz ederim…

  19. Avatar

    serhat can

    18 Eylül 2017 at 20:11

    Sa ben KOMANDO olmak ıstıyormusunuza EVET dedım 15 gün sonra gıdıb nereye gıdecegımı ögrenecegım EVET ı degıstırıb HAYIR yapabılır mıyım ?

  20. Avatar

    Yusuf

    14 Ekim 2017 at 04:20

    Merhabalar.Askerliğim ısparta cıktı denizci olarak bahriyeli çıktım yani ama ben yesil kamuflaj sevdalisiyim kara kuvvetlerine geçiş yapmam icin ne yapilmasi gerekiyor yani gerekirse dilekce yaziyim acemiligi orfa bitirip usta birligine kara kuvvetlerinde devam edebilirmiyim.ne yapmaliyim acil yardimlarinixi bekliyorum tesekkurler 🙁

  21. Avatar

    Kerem

    22 Ekim 2017 at 22:38

    Merhabalar. Tecil islemine gittigimde Komando olmak ister misiniz sorusuna evet yanitini verdim. Simdi muayene olup tekrar belgeleri subeye teslim edicem. Komando sorusunun cevabini hayir ile degistirebilir miyim?

  22. Avatar

    yusuf

    3 Aralık 2017 at 22:29

    Selamun Aleykum Ben Yusuf Ast Subayim Komdoluk formunu doldurdum Sizce olabilirmiyim

  23. Avatar

    yusuf

    3 Aralık 2017 at 23:10

    Komutanım Hobimdir Askerlk yapmak ne olur inşallah alırlar

  24. Avatar

    Ali

    12 Aralık 2017 at 23:24

    Komando olmak için en az boy 1-60 boy 60 kilo komando olmaya yeter mi sporla uğraşıyorum kick boks

  25. Avatar

    Recep

    30 Aralık 2017 at 03:40

    Selamun aleykum abilerim kardeşlerim komando nasil ola biliriz boyum 1.78 kilom 87 yakin dovus yetenegim var ?

  26. Avatar

    SAMET

    17 Mart 2019 at 20:06

    Merabalar ben internetten doldurulan muayenede KOMANDO OLMAK ISTEMIYORUMU ISARETLEDIM ASKERE GITTIGIMDE KOMANDOYA OLMAK ISTIYORUM OLABILIRMIYIM

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir