Son Dakika
17 Kasım 2018 Cumartesi

Komando Olmak İstiyorum İşaretleyenler

12 Nisan 2015 Pazar, 20:14

Askeri Soru: Benim adım ismail yezir 1994 doğumluyum tecilimi akçakale şubesinde bozdum ve muayene oldum bana komando olmak istiyor musun sorusuna hayır dedim hayır dediğimede bin pişman oldum benim küçüklükten beri komando hayalim vardı büyüyünce askerde komando olmak istiyorum derdim arkadaşlarım bana çok zor dağda kalırsın suya atarlar uçaktan atarlar dediler gözümü korkuttular onun için hayır dedim ben yine olmak istiyorum şimdi ölümü bile göze aldım ş.urfa akçakale askerlik şubesini aradım derdimi anlatım bir kere muayene oldun bu saatten sonra olamasın dediler 2015 ağustosta gidecem gitiğimde piyade er değilde komando olarak gitmek istiyorum bana yardımcı olunuz lütfen hayalerimi gerçekleştirmek istiyorum saygılarımla

Cevap: Merhaba, genelde ilk işlemlerde işaretlenen Komando olmak istiyorum yada istemiyorum ibaresinin çok etkili olduğunuz düşünmüyoruz. Size işaretlemediğiniz hale komandoluk ta çıkabilir. %50 ihtimalle şansınızı beklemek zorundasınız. Herhangi bir işlem yapamazsınız, ya çıkacak ya çıkmayacak.

Soru: Merhaba, öncelikle kolay gelsin ben ağustos 28 sülüs alacağım muayene olurken heyecandan komanda olmak istemiyorum yaptım ama çok pişman oldum bunu değiştirmem mümkün mü bana yardımcı olur musunuz ?

47 Yorum

  1. ogün

    14 Nisan 2015 at 12:13

    zaten ordaki işlemlerden geçersen komando olabiliyorsun

    • azat kavak

      23 Mayıs 2015 at 09:40

      ben muayne olurken komando olmak isterim dedim komando olmam sizce yuzde kactır ???????

      • admin

        admin

        24 Mayıs 2015 at 18:48

        %50’dir Azat Bey.

  2. hamdi ilhan

    24 Nisan 2015 at 18:37

    MERHABALAR. BEN ASKERE 4 AY BAKAYA OLARAK GİTTİM. ASKERE GEÇ GİTTİĞİM İÇİN BELLİ BİR MİKTAR PARA CEZASI GELECEK BEN BU CEZAYI NASIL ÖĞRENECEĞİM, BU TUTARI NEREYE ÖDEYECEĞİM. ASKERLİK ŞUBESİNİ ARADIĞIMDA EVİNE KAĞIT GELECEK DİYOR AMA KAÇ AYDIR EVİME KAĞIT GELDİĞİ YOK BUNUN BAŞKA BİR YOLU YOK MUDUR? NEREDEN ÖĞRENİP YATIRACAĞIZ? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

    • admin

      admin

      25 Nisan 2015 at 14:50

      Eve kağıt geldikten sonra ödemeniz orda belirtilecek Hamdi bey. O evrakla gidip ödeyeceksiniz.

    • oruc

      4 Ekim 2015 at 03:10

      Kardes bu ceza.askerlik bittikten 1 veya 1, 5 sene sonra ikamet kayitli oldugun adrese gider
      Bizm bi arkadas 8 sene kacakti 5 bin ceza.geldi ona

  3. hamdi ilhan

    26 Nisan 2015 at 18:18

    Anlıyorum ama bana kağıt falan gelmedi başka bir yolla öğrenemez miyim?

  4. ismail

    17 Haziran 2015 at 14:51

    admın ben bu yıl tecıl bozdurdum mayıstan once 91 dogumluyum 5 lerle gıdecegım ama yer konusunda herhangıu bı bılgılendırme yok yerler ne zaman bellı olacak bıde ben askerde teskere bırakmayı dusunuyorum unıverste mezunuyum orda kalmam yuzde kac ıhtımal dır yardımcı olursanız sevınırım

    • Admin

      Admin

      2 Temmuz 2015 at 02:03

      Merhaba 95/3 askerlik yerleri Temmuz ayının 3.haftası gibi belli olacaktır. Askerde kalmak için yetkili rütbelileriniz ile askerde irtibata geçebilirsiniz.

  5. davut

    26 Haziran 2015 at 07:52

    Merhaba ben komando olmak istiyorum dedim öncelikle Samsun /Tekkeköy subatta yolluyor 96/1 gidiyorum sanırım bu a ve b gruplari varmış onu nasıl öğreniyoruz. Bide ben komando olmak istiyorum demiştim tskdan bana bi mail geldi komando isteğiniz alınmıştır diye 1.75 boyundayim 65 kilo ayrıca komando olamasam jandarma mi oluyorum eğer detaylı bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi gunler dilerim..

    • Admin

      Admin

      2 Temmuz 2015 at 02:02

      A veya B grubu sınıflandırması yerler açıklandığında belli olur. Komando olamazsanız diğer tüm sınıfların herhangi birini olabilirsiniz.

  6. Onur

    10 Ağustos 2015 at 13:24

    Merhaba, ben komando olmak istiyor musunuz sorusuna evet dedim ama bu cevabı hayır olarak değiştirmek istiyorum. Şubeye mi gitmem gerekiyor?

    • Ast Subay

      9 Ekim 2015 at 00:48

      Merhabalar, Evet askerlik şubenize giderek durumunuzu güncelleyebilirsiniz.

  7. Ömer

    5 Ekim 2015 at 10:01

    Merhaba iyi günler 95/4 ler ne zaman açıklanıyor nereye düşeceği

    • Ast Subay

      6 Ekim 2015 at 22:30

      Merhabalar, ekim ayı içerisinde açıklanmaktadır. 15-25 ekim tarihleri arasında e devlet üzerinden veya askerlik şubenizden öğrenebilirsiniz.

  8. Serhat Aksoy

    15 Ocak 2016 at 22:39

    Kolay gelsin ben askerligimi komando olarak yapmak istiyordum fakat beni BİLECİK 9.J.EĞT.A.K.LIĞI na verdiler acemi birligimi komando olmam mumkun mudur acaba yolu yok mu bunun yardimci olursaniz sevinirim

  9. murat yıldırım

    16 Ocak 2016 at 14:31

    ıyı gunler ben 21.11.1994 dogumluyum komando olmak ıstıyorum dedım benım askerlık ne zaman cıkar yardımcı olursanız sevınırım

    • Ast Subay

      16 Ocak 2016 at 22:30

      Merhabalar, minimum 3 ay içerisinde askere alınabilirsiniz. Aksi takdirde kütüğünüzün kaç celp gönderdiğine bağlı olarak askere alınabilirsiniz. Öncelikle askerlik şubesine giderek tecilinizi veya muayanenizi olmanızı tavsiye ederiz. Muayane sonrasında muhtemel sevk belgesinde size askere alınacağınız celp yazılacaktır.

  10. Sinan

    15 Nisan 2016 at 21:39

    Ben komando olmayı çok istedim ve istediğimi de belirtmiştim. Ama malesef çıkmadı kilo boy tutuyo bi dilekce falan verip acemi yerimizi değiştirebiliyo muyuz?

  11. Said

    18 Temmuz 2016 at 21:21

    Acemi birligim ısparta 40.piyade er alay iç güvenlik çıktı sevk kagıdımda piyade yazıyo benim komando olma şansım varmıdır

  12. oğuzhan

    9 Kasım 2016 at 17:14

    Merhabalar ben 1 ay sonra askere gideceğim acemi birlikte nereye gidecegimde belli oldu manisaya gidecegim bide askerlige ilk başvurdugumda askeri hastanede psikoloğa muane oldum oda askerliğini komando olarak yapamaz işaretledi genede komado olrak yapmak istiyorum acemim felan belli oldu acaba hala şansım varmı komando olmak için

  13. Ramazan

    4 Aralık 2016 at 21:30

    Ben şubatta askere gitcem kolunda büyük bir kaza izi var bu yüzden RDM ye verilirmiyim

  14. Erkut

    12 Aralık 2016 at 10:43

    Merhabalar kolay gelsin öncelikle benim boyum 1.77 kilom ise 64 muayneye gittiğimde kendimi komando yazdırırdım sizce komando çıkma ihtimalim var mı teşekkür ederim

  15. Onur

    15 Aralık 2016 at 18:46

    Selamin aleykum abim ben şubede arkadaşlar kafami karıştırdı komando olmak istermisiniz dediler ben hayır dedim pismanim gitsem evet olarak guncelleyebilirmiyim?? Hiçbir sağlık problemim olmadı boy 1.85 kilo 73

  16. Muhammed kıyak

    5 Ocak 2017 at 10:30

    Merhaba ben askerlik muayene’sinde komando olmak istiyormusunuz sorusuna evet cevabı verdim ama hayır olarak işaretlenmiş düzeltebilir’miyiz acaba ?

  17. Doğukan

    9 Ocak 2017 at 00:40

    Merhaba 96/1 gidiyorum askerlik şubesinde komando olarak işaretledim asıl sorum şu olacak illa işaretledim diye komando okullarına mı verilir yoksa fark şey mi olur örnek işaretleme yapmasam farklı il mi gelir yoksa fark etmez mi bunu öğrenmek istiyorum.

  18. Onurcan

    24 Şubat 2017 at 17:24

    Merhaba komando olmak istermisniz diye sordu memur evet dedim kararimi değiştirip hayir desemde sonuc ayni mi olur taleplerimiz ne kadar dikkate alininir?

  19. hakkı

    9 Nisan 2017 at 16:27

    askerde komando olarak kalabilirmiyim 97 dogumluyum agustosta asker gidecem

  20. Yunus emre kaleli

    18 Nisan 2017 at 23:20

    Askerlik şubesinde komando olma sorusuna hayır dedim ama yinede komando çıkma şansım varmi acaba hayır dediğime bin pişman oldum boyum 1.86 kilo :67 sizce komando olmak için ideal yeterlilimi acaba iyi akşamlar saygılarimla Yunus…

  21. Tuncay

    9 Mayıs 2017 at 11:49

    Merhaba

    Ben Muayne Olunca Kilo Olarak 65 Boy Olarak İste 1.72 Olarak Görünümü Oluştu Fakat Komando Olmak İsterim Endex Hespalama Sağladım Ortalama 20 Çıktı Komando Olunur mu Destek Lütfen

  22. Ender

    16 Temmuz 2017 at 02:06

    Komando olmak hayalimdi fakat çevremdeki arkadaşlarım istemiyorum de dedi, memur bana sorduğunda bende fark etmez dedim evetmi hayırmı net cevap ver dedi evet dedim hiç ALLAHTAN başka hiç bi şeyden korkum yok çok şükür kayseri hava indirme komando olarak gidiyorum paraşütçü komando ALLAH olmak isteyen herkese nasip eder inşallah.

  23. cüneyt

    19 Temmuz 2017 at 20:11

    Selamun aleykum Admin benim sorum şu 94 dogumluyum tecili bozdurdum 97/3 isparta merkez terorle mucadele piyade oldum ben komando olmayi cok istiyorummm muayne olurken komando olmak istiyorum dedim ama komando yapmadilar sulusu henuz almadim gitsem sube durumu anlatsam beni komando yaparlarmi cok istiyorum komando olmak yalvaririm bana olumlu bisi soleyin icim yaniyor komando olamadim diye uzuluyorum nolur bi yol gosterin piyade olarak gitsem komando olabilirmiyim sonucta komando egitimi alcam terorle mucadele piyade :((((

  24. Ahmet Melik Aka

    21 Temmuz 2017 at 14:48

    Merhaba, askerlik şubesinde Komando olmak istiyor musunuz sorusuna evet işaretledim boy:1. 83 kilo:74, ama bana hava savunma çıktı ben askerliğimi komando yapmak istiyorum son bir şansım var mi yardımcı olabilir misiniz?

  25. Murat

    28 Temmuz 2017 at 12:05

    Merhabalar Muayene olurken Yanlışlıkla komandoluğa evet dedim bunu askerlikte değiştirme imkanimiz varmi acaba ??

  26. murat yurtkent

    28 Temmuz 2017 at 19:06

    merhaba muayene olurken komando olmak istermisiniz yanıtına yanlışlıkla evet cevabı verdim yanıdı hayır diye değiştirme imkanım varmı acaba ?

  27. Ahmet

    1 Ağustos 2017 at 00:04

    Askerlik subesinde komando olmak istiyormusun cevabina evet dedim.
    Sonra cevremdekiler bana tepki verdiler komando olacagina uzmancavuş ol daha iyi dediler
    Kararsizim lutfen yardimci olurmusunuz komandomu yoksa uzmancavuş.

  28. Diyar

    29 Eylül 2017 at 20:57

    Meb komando olmak istiyor musun sorusuna yanlışlıkla evet dedim değiştirme imkanımız var mi acaba

  29. mustafa

    7 Ekim 2017 at 23:33

    Merhaba. Komando olmak istemiyorum dediğimizde yinede komando yapıyorlar mı? ya da komando olmak istemeyenler de doğuya veriliyor mu ?

  30. Osman yılmaz

    8 Ekim 2017 at 06:50

    Merhaba ben komando olmak istiyorum işaretledim bir gaz ile ama şuan mantıklı düşününce olmak istemedigime karar verdim sorum şu sonuçlar açıklandığında komandoluk cikma ihtimali kaçtır ve de komando çıkıp ta mülakatlarda elenirsem beni acemi birliğine almak için cok bekletirler mi ?

  31. Ahmet Ayhan

    5 Aralık 2017 at 18:49

    Komando Olmak İstiyor musun Sorusuna Hayır Cevabını Verdim Pişmanım Komando Olma Şansım Var mı.

  32. Turgay

    25 Aralık 2017 at 14:03

    Merhaba ben yaklaşık 1,5 ay önce tecilimi bozdurdum 1995 doğumluyum e devlette 07.02 2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakınca yoktur yazıyor ne zaman giderim askere yardımcı olur musunuz ?

  33. Alican

    2 Şubat 2018 at 17:05

    Merhaba ben askerliğimi komando olarak yapmak istiyorum kilo 70 boy 1.94 komando olarak alırlarmı ?

  34. asker

    8 Haziran 2018 at 22:13

    vucudumda dikiş izleri çok komanda yada sözleşmeli er olmaya engelmidir lütfen cevap verirmisin acil ?

    • Admin

      Admin

      11 Haziran 2018 at 14:19

      Dikiş izleri vücudunuzun neresinde bulunuyor?

  35. isa

    31 Ağustos 2018 at 20:36

    Merhana komando olarak isaretledim . Aile hekimine muayene olup pazartesi gunu evraklari teslim edecegim komando olmak istemiyorum vazgectim diyebilirmiyim ? Degistirirler mi ? Yardimci olirsaniz cok sevinirim tesekkurler

  36. Tugay

    9 Ekim 2018 at 23:31

    Merhaba, ben yurtdisinda dogma buyumeyim cifte vatandasim, gurbetcilerin komando olma imkani varmi? Ve daha önce gurbetci birinin veya diger ulkenin vatandasinin doguda görev yapmisligi varmidir?

    Daha önce hic böyle bir haber duymadim ve ögrenmek istiyorum, bence yurt disinde dogmus biri daha avantajli olmamali.

  37. Turgay

    17 Ekim 2018 at 20:13

    Ben komando olmak istiyorum askerde komando olamazsam ne yapmam lazım

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cccc Tasarım ve Programlama: gjy6ıj67ıjj