Son Dakika
14 Kasım 2018 Çarşamba

Gönüllü Olarak Doğuda Askerlik Yapmak İstiyorum

06 Temmuz 2014 Pazar, 17:09

Askeri Soru: mrb. ben 93-4 tertibim askerliğimi batıda yapıyorum .iki kardeşiz abimde batıda yaptı .ben gönüllü olarak doguya gitmek istiyorum .orda verilen parada felan gözümyok vermesinler istemiyorum bana yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekürler..

Cevap: Merhaba gönüllü olarak doğuda askerlik yapmak istemeniz çok onur verici bir davranız, sizi tebrik ediyoruz. Ancak askerliğiniz artık batıya çıkmış, görevinizi batıda tamamlamak zorundasınız, ilerleyen zamanlarda askeriyede kalmak isteyip sınavlara girer ve başarı gösterirseniz, rütbeli olarak doğuda şark görevi yapmaya gidebilirsiniz.

Gönüllü Olarak Askerlik Yapmak Hakkında Bilgiler

Gönüllü askerlik Türk silahlı Kuvvetlerinde sözleşmeli er olarak yürütülmektedir. Doğu,batı,hava,deniz,jandarma gibi tüm kuvvet güvenlik birimlerinde birisinde görev alabilirsiniz.

Sözleşmeli erler 25 yaşına girmemiş ve ilk okul mezunu olmaları durumunda ön sağlık muayanesi fiziksel muayane gibi test ve mülakatlardan başarılı olarak geçtiği takdir de sözlemeli er statüsünde askeri görevlerini yapacaklardır. doğu yada batı hangi kuvvetten başvuru yaptı ise o kuvvete bağlı birliklere görev için gönderileceklerdir.

Doğu görevi için özel dilekçekler bulunsada ihtiyaç ve durumlara göre belirlenen bölgelere sevkiniz verilecektir. Avrupa ülkelerindeki askerlik sisteminde de gönüllü askerlik hizmeti vardır, bu hizmetin aynısı artık yavaş yavaş TSK ile gerçekleşecektir.

Profesyonel ordunun ilk adımı olarak görülen Gönüllü yani Sözleşmeli er statüsünde minimum 2 yıllık sözleşme ile göreve başlayabilirsiniz, ilk 6 ay vazgeçme hakkınız bulunurken başlangıçta sözleşme imzalayacaksınız, sözleşme ile beraber firar yada başka bir durumda cezai işlem uygulanmaktadır. Gönüllü olduğu için bu tür durumların minimum seviye de olacağını düşünen Türk silahlı Kuvvetleri gerçek anlamda profesyonel askerlik yapacağını belirtmiştir.

Yakın zamanda Askerlik Kanunlarından bir çok değişikliğe gidilirken askerlik 12 aydan düşmesi veya yükselmesi gibi bir çok haber olurken profesyonel askerlik ile zorunlu askerliği de hafifletileceği önümüzdeki yıllarda görülecek 12 aydan düşme ihtimalidir.

” Askerlik Profesyonellerin İşi ” Sayın TBMM Savunma Başkanlığı Faruk Öz’ün açıklamasına göre Askerlik Profesyonellerin işidir konuşmasıyla geçtiğimiz günlerde oldukça konuşuldu.

Faruk Öz’ün açıklamalarına askerlik zorunlu değil, gönüllü askerlik olacak gibi bir kaç açıklaması bulunmaktadır.

Gönüllü askerlerin doğu veya batı grevleri Türk Silahlı Kuvvetlerin durum ve ihtiyaçlarına göre belirleneceği ve gerek birlik halinde gerekse birey olarak kendini birliğini ve vatanını düşmana korkusuzca savunacak hale gelecektir.

164 Yorum

  1. Yılgör Akan

    7 Temmuz 2014 at 07:13

    selam ben şu anda üniversite okuyorum eylülde diplomamı alıcağım 09.08.1994 doğumluyum diplomayı aldıktan sonra tecili kaldıracağım bu sene içinde askere gidebilir miyim? ekim kasım aralık aylarına yetişebilir miyim?

    • haci osman yılmaz

      4 Şubat 2016 at 08:13

      1988/1 tertip olarak askerligimi sorunsuz bittirdim …. şiddilik tekrardan gönüllü olarak askere alınmak istiyorum …. görev yerim diyar bakır sur veya şirnak cizre…. yardımcı olursanız sewinirim..!!

      • Admin

        Admin

        4 Şubat 2016 at 12:18

        Merhaba, gönüllü olarak askerlik şuan mevcut değil.

        • samet

          9 Ekim 2017 at 11:29

          ben erzurumda askerlik yapıyorum şu anda ama herkez gibi sınıra gitmek istiyorum napmalıyım

    • Ferhat Sarıkaya

      13 Şubat 2016 at 16:40

      Slm ben ferhat Sarıkaya istanbuldan almanya doğumluyum 79/1kars jandarma akrep tim deydim 1.88 boy spor yapılıyım aktifim gönülü askerlik yapmak istiyorum bekarım sağlık sorunum yok turizm de animatör olarak çalışıyorum allah rızası için beni alın bedeli deyil 18 ay yaptım ana dilim almanca cep telim 0533-270-**-** aslen erzurumluyum dadalım ne mutlu türküm diyene saygılarımla arz ederim

  2. ferdi uğuz

    16 Temmuz 2014 at 05:24

    Ben 95 doğumluyum Abim 94 doğumlu ustalik karsta yapiyor Bende doguda askerlik yapmak istiyorum 1 sene var askerligime doğuda yapmak istiyorum parasindan filan değil yanlis anlasilmasin lutfenn yardimci olunsun

  3. ahmet ertaş

    6 Ağustos 2014 at 12:13

    ben ahmet ertaş doguda askerlik yapmak istiyorum gönülü kalmak istiyorum damarımda akan kana layık türk bayragıma militime devletime hayırlı bir gönülü asker kalmak istiyorum 1994.4.tertip gaziantep ahmet ertaş

  4. sinan kamil

    11 Ağustos 2014 at 17:09

    merhabalar benim küçüklükte geçirdigim kaza sonucu ayak başparmagım ve kolumda kırıklık var ben gönüllü askerlik yapabiliriyimm

  5. sinan kamil

    11 Ağustos 2014 at 17:21

    merhaba küçük yaşlarımda 2 tane kaza geçirdim biri ayakbaşparmagım koptu ve digeri ise kolum kırıldı şuan üniversite okuyordum bitti askerlik yapabilirmiyimm

  6. efesalih

    24 Ağustos 2014 at 09:48

    Merhaba ben askerliğimi komando olarak istanbulda yaptım uzman erbaş mulakatlarına girmedim 3 yıl oldu orta okul mevzunuyum uzman erbaş olabilirmiyim cvp

  7. j.kom.er 1994/1 tertip

    25 Ağustos 2014 at 06:26

    şırnakta dağ karakolunda askerlik yapıyorum burdan doğuya gelmek isteyenlere tavsiyem vatanın her yeri kutsaldır devletim beni nerde görmek istiyorsa ben seve seve giderim doğusu batısı olmaz bu işin vatanın seven vatanı onu nereye gönderise göndersin orda yapar

  8. murat yılmaz

    7 Eylül 2014 at 11:06

    denizçi olarak hatay iskenderunda 93e 1 askerlik yaptım ordan aksaz üst komutanlığına düştüm tcğ köyçeğiz gemisinde üstteymen ilhan yamanla kavga ettim sürgün yedim hatay iskenderuna şehit er remzi ilboğa kışlası ikmal destek komutanlığına ordan ankara gülhane askeri tıp akademisine kulak burun boğaz polikliğine gittim heyete çıktım askerlik yapamazsın dediler ben 10 ay askerlik yaptım 2 ay kala rapor verdiler şimdi doğuda gönüllü askerlik yapmak istiyorum

    • Hüseyin Ağan

      11 Haziran 2017 at 00:55

      merhaba ben 1982 ye 2 olarak Hakkari Yüksekova dağlıca taburunda askerlik görevimi tamamladım şuan 35 yaşındayım şükür hiçbir sağlık sorunum yok evliyim ülkem için çocuklarımın geleceği için tekrar asker olmak ve terör bölgelerinde görev yapmak istiyorum kesinlikle maaş falan istemiyorum bayrağım ve vatanıma canım feda olsun böyle bir durum mümkünmü lütfen cvp yazın

  9. Orhan ATAŞALAN

    25 Eylül 2014 at 13:48

    Merhaba ;
    ben 89/3 tertip olarak askeri görevimi Van Çaldıran Umuttepede yaptım bitirdim..
    Bekarım ve vatanıma hizmet vermek istiyorum hayatımın geri kalanını.
    para talebim yok sadece doğuda terörle mücadelede kardeşlerime yardım etmek ve vatanımı korumak istiyorum lütfen bana yardımcı olun ..Lütfen..

  10. serhat tokdemir

    25 Eylül 2014 at 14:01

    merhaba 22,04,1995 doğumluyum siirt baykanlıyım askerlik muayenemi oldum fakat 2015 ağustos ayında askerliğe çağırılıyorum. ama ben bir an önce askere gidip gelmek istiyorum. şubattaki arkadaşlarla gitmem mümkün müdür acaba

  11. mustafa güneş

    3 Ekim 2014 at 15:21

    ben askerliğimi bitirdim ne yazıkki ama gönüllü olarak askere tekrar katılmak istiyorum parayla hiçbir alakası yok sadece askerde daha mutluydum

  12. ALİ TOPAL

    8 Ekim 2014 at 14:21

    Ben askerligimi 83/1 yaptim sirnak uludere de ama beni simdi alsinlar seve seve giderim bu teror belasindan kurtulmak istiyorsak anladiklari dilden konusmaliyiz az kaldi insanlarin sokaga dokulmesine sag duyu gostere gostere bir hal olduk yeter alttan alirsan altta kalirsin yeter artik

  13. Mehmet Gürcan

    9 Ekim 2014 at 04:58

    Selam , Ben 94/4 gidiyorum ben açık lise den okuyorum askerde kalmayı çok istiyorum kalabiliyormuyumm ?

  14. mehmet fatih Özaktaş

    17 Ekim 2014 at 10:17

    Ben 94/4 gidiyorum yerim hatay iskenderun deniz er eğitim alayı acemi birliği ne cikti yanliz ben doguda yapmak istiyorum askerligimi henuz teslim olmadm bir yardimci olabilirmisinz dogunun parasinda pulunda gözüm yok sadece orda gercek bir askerlik yapacagima inaniyorum ve dogu ya gitmek icin hersey yapabilirim ysrdimci olursanz sevinirim ?

  15. Sefa kaya

    20 Ekim 2014 at 03:48

    ben 94/4 gidiyorum denizci olarak izmire düştüm fakat doüuda yapmak istiyorum acemi birliğinde gonullu olarak doğuya gidebilrmiyim

  16. Haluk Hilmi Genç

    25 Ekim 2014 at 06:22

    Ben 94/4 B grubu olarak 19 Aralıkta Burdur Merkez 58 Piyade Alay Komutanlığına teslim olacağım. Sakarya / Geyve doğumluyum. Acemi birliğini bitirdikten sonra gönüllü olarak doğuda vatani hizmetimi yerine getirmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ?

  17. reyhan yamak

    29 Ekim 2014 at 14:21

    Selam ben askerligimi yaklasik6-7 sene evvel bitirdim. Fakat bedelsiz karsilik beklemeden askerlik yapmak istiyoru .bunun bir sarti varmi varsa nelerdir

  18. osman kom

    31 Ekim 2014 at 06:10

    gönüllü asker olmak istiyorum

  19. cuneyt yalvac

    16 Kasım 2014 at 16:42

    Ben 27 yasindayim askere gitmek istiyorum bu msj cidiye alin rican asker kiyafeti
    vatanim TURK BAYRAGİMİZ icim

  20. mehmet sadık ecevit

    24 Kasım 2014 at 16:41

    ben kimsesiz biriyim ve bu vatanıma görev yapmak istiyorum mardinliyim nereye baş vurmam gerekiyor acaba bana yardımcı olurmusunuz

  21. cuma dalmış

    4 Aralık 2014 at 11:21

    merhaba bende gönüllü askerlik yapmak istiyüm 1988 doğumluydum yaşım gecmiş diye almadılar gittim yaşımı değiştim 1991 yaptım ama eski de yaşıma bakıyormuş allah rıza zı için banada yardın edin gönüllü askerlik yapmak istiyom baş vurmadığıım yer kalmadı lütfen beni de kalaya alın

  22. hsdhbsd

    4 Ocak 2015 at 01:35

    Senin ben Allahina gurban olayim

  23. Yağmur Gümüşkan

    21 Haziran 2015 at 17:38

    Merhaba hayırlı ramazanlar öncelikle. 29 yaşındayım 2 çocuk annesiyim. Bu vatan için topraklarımız bayrağımız için üstüme düşen görev ne ise yapmak isterim. asker olmayı ve doğu’da gönüllü olarak askerlik yapmayı çok istiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim.
    BU VATAN İÇİN ÖLÜRÜM

    • Admin

      Admin

      2 Temmuz 2015 at 02:29

      Helal Olsun Yağmur Hanım!

      • emre goren

        27 Temmuz 2015 at 01:27

        oncelikle cumleten s.a
        19 yasindayim atletik vucud sahibi ve ne kotu ki rdm yim kollarimda faca var konumuza gelelim savas var yada cikacak bana 21 vurdu 2 defa basvuru yaptim alinmadim yasimi beklemeden askerlik yapmak istiyorum yani suan cagirsinlar 1 paket sigarami alip giderim hic beklemem sinirlarda askerligimi gecirmek istiyorum bana bu konu hakkinda yardimci olabilcek varmi benim tek istegim asker olarak daglarda olmak bana yol gosterecek birisi varsa lutfen yardimci olsun
        96/4 gaziantep

  24. imam ipek

    2 Temmuz 2015 at 09:10

    ben tekrardan askerlik yapmak istiyorum doğuda hı paradan gözüm yok tek isteğim dağdeki çakallara gününü göstemek ben bayrağımı çok sviyorum uğruna ölürüm vatanım için arkadşım için ne olur yardım edin tekrar askere gitmek işstiyorum doğuda tek dileğim nişancı olmak bnm çeşke ola bilsem ne olur yardım edin askere tekrar gıtmek ıstıyorum şehit olan askerlerimizin öcünü almak istiyorum yardım ederseniz çok severim lütfen

  25. halil akarsu

    24 Temmuz 2015 at 12:08

    19 mayıs 1987 dogumluyum evli oldugum ve işlerim oldugu için istemiyerek bedelli yapmak zorunda kaldım ama içim içimi yiyo ben doğuda askerlik yapmalıyım şehit olan askerlerimizin kanını yerde koymamalıyım ben vatan evladıyım gerekirse seve seve şehit olurum TÜRKİYEM için ölürüm gönüllü doğuda askerlik yapabilirmiyim? bilgisi olan yardım edebilirmi

  26. Ertan ALIN

    24 Temmuz 2015 at 16:43

    Merhabalar bende 1996 mayıs ayı doğumluyum. Orta okul mezunuyum. Liseyi hiç okumadım. Benden önce askere giden abim doğu da yaptı. Ben de vatani görevimi layığıyla yapmak istediğim için doğu kesimler de istiyorum haliyle. Ancak benden önceki askere giden kardeşim doğu da yaptığı için benim doğu da yapamayacağımı söylüyorlar bu doğru mudur? Ayrıca askerliğim bittiğinde devam etmek istiyorum. Orta okul diploması ile bu mümkün müdür?

  27. ishak

    25 Temmuz 2015 at 19:56

    Merhaba hayırlı geceler ARDAHANLIYIM 1986 /1 Hatay İskenderun 39mknz p.t nda askerlik gorevimi SIHHİYE OLARAK yaptım şimdi gönüllü olarak tekrardan vatanım’a hizmet etmek istiyorum bunun için her daim hazır olduğumu bilmenizi istiyorum selametle.

  28. beytullah

    29 Temmuz 2015 at 12:27

    kendı yerımı sevdıqımden dolayı askerılıgımı 1994/2 yapmıs bulunmaktayım hıc bırsey istemeden gönulu askerlık yapmak ıstıyorm

    • Admin

      Admin

      29 Temmuz 2015 at 22:16

      İlgi ve alakanız için Teşekkürler.

  29. Nurullah ersoy

    31 Temmuz 2015 at 00:36

    Selamun aleyküm. Ben askerliğimi 93/3 tertip olarak yaptım askerliğim biteli 1 yıla yakın süre oldu tokat doğumluyum tokatın erbaa ilçesindenim. Gönüllü er olarak doğuda pkk’nın burnunun dibinde hainler neredeyse askerliğe devam etmek istiyorum her ne şartla olursa olsun tekrar askere çağırılmak istiyorum sesimi duyun duyurun gerekli yerlere iletin.

  30. Mehmet ali

    31 Temmuz 2015 at 11:34

    Merhaba ben kars ta 1977/1 olarak yaptım ben vatanım için hiç bisey istemeden gönüllü olarak asker e gitmek istiyorum

  31. Sercan

    31 Temmuz 2015 at 12:16

    98 ocak doğumluyum gönüllü askerlik yapmak istiyorum fiziğimin ve gücümün buna uygun olacağını düşünüyorum olabilirmiyim ?

  32. Mehmet ali

    31 Temmuz 2015 at 12:35

    Vatanım için gönüllü askere gitmek istiyorum ben 1977/1 olarak tunceli karsta operasyon bölgesinde askerlik yaptim vatanıma canım veda olsun

  33. Emrah.akman@hotmail.com

    31 Temmuz 2015 at 18:16

    1991-1 tertip asker olarak Şırnak Uludere’de Vatani görevimi yapmış bulunmaktayım.Vatan ve millet ugruna seve seve ölmeye Canımızı almaya gelenin azraili olmaya daima hazırım.

  34. Yusuf Güven

    31 Temmuz 2015 at 22:00

    Doğuda gönüllü askerlik yapmak istiyorum
    Askerkerimize yardımda bulunmak talebimizdir.
    Lütfen kabul edin
    Icimiz bir tek bu şekilde ferahlar
    Saygılarla iyi günler.

  35. j.cvç kemal duran

    1 Ağustos 2015 at 11:01

    ben bilecik sögüt te 95/1 devreyım boluk cavusuyum gonullu olarak su an doguya gıtmek ıstıyorum yardımcı olurmusunuz

  36. naci tekden

    1 Ağustos 2015 at 16:54

    .96 doğumluyum askere erken almak istiyorum nasıl olacağım askere erken vatan için savaşmaya canımı vermeye bin kere hazırım lütfen beni askere erken alanya lütfen

  37. Aydın cicen

    1 Ağustos 2015 at 19:56

    Mrb 90 dogumluyum askerliğimi 90/2 yaptım jandarma tim olarak 4 yıl geçti gönüllü asker olmak istiyorum doğuda gereğinin yapilmasini rica ediyorum sınavlara girmek istemiyorum direk cagrilmayi rica ediyorum doğuda görev yapmayı çok istiyorum uygun görülmesi için lütfen bu telden ulasilirsa hemen başlamak isterim 05069585871

  38. gökhan demirel

    2 Ağustos 2015 at 15:26

    ben yur disinda isci olarak calisiyorum askerligimi 18 ay yaptim fakat simdi doguda gönülü seve seve vatanim icin tekrar bende varim saygilarimla cok güzel nisanciyim

  39. MEHMET

    2 Ağustos 2015 at 16:03

    MRB HAYIRLI GÜNLER ERZURUMLUYUM 1986/4 ANKARA MAMAK BARIS GÜCÜ AFKANISTAN BÖLÜGÜNDE GÖREVİMİ YAPTIM ŞİMDİ GÖNÜLLÜ OLARAK YAPMAK İSTİYORUM VATANIMIN HER KARIS TOPRAGINI SOVUNMAK İSTIYORUM

  40. Seyid ahmet sayar

    2 Ağustos 2015 at 16:14

    1997 doğumluyum şehid haberlerinden sonra akşam yatağımda uyumaktan utanıyorum yaşım tutmuyor sanırım ancak Şanlı TÜRK bayrağına bu saygısızlıklar yapılırken yüce TÜRK vatanı için gönüllü askerlik yapmak istiyorum bir yolu varmıdır

    Allahım Al bayrağımızı göklerden indirmesin.

  41. Mehmet ali Kalender

    2 Ağustos 2015 at 23:33

    Ben 15 yaşındayım gönüllü olarak askere alınıp eğitim görmek ve iyi bi asker olup vatanım için savaşmak istiyorum bu konuda nereye başvurmalıyım

  42. recep

    3 Ağustos 2015 at 11:16

    Mrb ben askerlimi 1985/1 kastamonuda jandarma muhabere er olarak yaptim şimdi bu sehit haberlerinden sonra bende gönüllü olarak askerlik yapmak istiyorum bu kadar kardeslerimiz şehit olurken biz burda rahat olamiyoruz lütfen bugün bile gel deseniz hazir bekliyorum. Vatamin her santimetresine canım feda lutfen mail i nizi bekliyorum.

  43. Fatih

    3 Ağustos 2015 at 13:13

    Ben 1998 doğumluyum ben gönüllü asker olabilirmiyim

    • Admin

      Admin

      3 Ağustos 2015 at 20:25

      Merhaba, gönüllü askerlik şuan için mümkün değildir.

  44. selman

    4 Ağustos 2015 at 10:37

    1996 doğumluyum muayene’mi oldum KASIM çıktı, erken sevk dilekçesi verdim şubat ayı için kabul edilme olasılığı nedir ?

  45. Emre

    4 Ağustos 2015 at 22:43

    Merhaba ben 91/1 Şırnak /Cizre’de tank ci olarak askerlik yaptım ve şimdi yine sınır hattında gönüllü olarak askerlik yapmak istiyorum ve hiçbir şekilde para talep etmiyorum silahımı verin yeter

    Suan medyada çıkan gönüllü askerlik doğruysa yardimci olurmusunuz?

  46. emrah

    5 Ağustos 2015 at 14:12

    Merhaba ben 88/3 olarak Kayseri de acemi birligimi Ardahan göle de usta birliginde askerliği mi tamamladım.simdi ise gönüllü olarak her an her saniye vatani ma ve milleti me seve seve canımı vermeye hazırım.

  47. Mert Başpınar

    6 Ağustos 2015 at 03:08

    Cümletten Selamun aleyküm kalbi gönlü güzel vatan sever kardeşler hepinize ayrı ayrı selam eder gururlanıp türlerimin diken diken olduğunu belirtmek isterim şu karmaşık ve Şişli puslu günlerde birbirimizin gönlüne bir damla serinlete biliyorsak ne mutlu bizlere Ordumuzun şuan bizlere ihtiyacı yok bildiğim kadarıyla istekler çok güzel fakat böyle bir uygulama yok Rabbim bizleri o duruma düşürüp cahil kardeşlerimizle karşı karşıya getirmesin iş başa düşerse de bu can bu bayrağın yoluna feda olsun kardeşler

  48. ahmet sari

    6 Ağustos 2015 at 11:25

    Slm olsun şerefli orduma ben 2006 da askerlik mi bitti ama şuan çok istiyorum gönüllü askerlik yapmayı lütven bu isteğimi kabûl ediniz ben 4 kardşim 3 abi var yani yaşımi sorun yapmayın lutven bu isteği kabul edin lutven allah rızası için benim haytta en büyük haylimdir Güneydoğu askerlik yapmak bir canım var o da benim olmayan onu allah icin vatan için vermeye seve seve varim saygı larla 0544 352 93 99

  49. Adem dogan

    7 Ağustos 2015 at 21:26

    Mrb askerligimi yaptim ama gönullü asker olmak istiyorum doguda gorev yapmak istiyorum gonullu asker alimi baslayinca rica ediyorum hemen bilgi verin geleyim simdiden tesekurler

  50. Suleyman

    7 Ağustos 2015 at 22:52

    Ben 95/2 tertibim afkeer firmakapitaal instort’ ama Borculo var o yuzden gidemiyorum askerligimi teil etterde’ Borkum bitsnelheid uzman yada er olabilirmiyim tabi Catania borcum bitince 23 yasimda flan

  51. Mehmet

    9 Ağustos 2015 at 02:32

    Selamun Aleyküm.
    1989 Almanya Dogumluyum. Askerligimi yapmadim.
    Doguda gönüllü olarak ne pahasina olursa olsun yapmaya hazirim. Pislikleri temizlemeye bende varim. Ne sartlar altinda olursa olsun.
    RABBIM Ordumuza bu zor günlerde yardim eylesin.
    SonKaleTrabzoN

  52. İsmail

    10 Ağustos 2015 at 08:28

    Meraba arkadaşlar ben üniversiteyi bu yıl bitirdim 2 yıllık yaşım 25 askerlikte teskere bırakmayı düşünüyorum yaş sıkıntısı varmıdır acaba yardımcı olursanız çok sevinirim tesekkurler

    • Ast Subay

      9 Ekim 2015 at 00:35

      Merhabalar, 25 yaşından gün almamış olmanız gerekmektedir.

  53. zehra

    11 Ağustos 2015 at 10:13

    gönüllü askerlik yapmak istiyorum.kadınlardan askermi olur demeyin.nene hatunlar yaptı bizler onların torunlarıyız.bana yardımcı olun gençecek çocuklarımız toprağa düşüyor hayalleri,umutları buna dur demeli allah rızası için benimde başvurumu kabul edin.yok derseniz sabah akşam askerlik şubesinin kapısında oturum.ben nevşehirdeyim.benide askere alınki o domuz sürüsünden intikam alayım.

  54. Volkan

    11 Ağustos 2015 at 14:58

    Merhabalar 95/4 tertibin’de Allahın İzniyle Askerim. Askerligim bittigi zaman içerisinde gönüllü olarak kalabilirmiyim ?

    • Ast Subay

      9 Ekim 2015 at 00:34

      Merhabalar, Gönüllü askerlik Türkiye’de yoktur. Fakat Sözleşmeli Er veya Uzman Erbaş olarak asker olabilirsiniz.

  55. Fatih Küçük

    12 Ağustos 2015 at 05:53

    Merhaba, 81/2 olarak vatani görevimi yaptım. Burada yorum yapan arkadaşlar gibi vatan hizmeti için her zaman hazır durumdayım. Benim soruma lütfen cevap veriniz. Gönüllü askere gitmek isteyen vatan evlatlarının bu istekleri gerçekleşebilir mi? Böyle bir durum söz konusu mu? Bilgilendirmeniz dileğiyle…

    • Hüseyin Ağan

      11 Haziran 2017 at 01:00

      Ben tekrar asker olmak istiyorum ama maaş istemiyorum böyle bir şey mümkünmü

  56. Adnan

    13 Ağustos 2015 at 18:50

    Merhaba…
    Ben adnan çaybaşı 1984 afyonkarahisar doğumluyum Askerliğimi yapmış vaziyetdeyim
    ama bu yaşanan olaylardan dolayı tekrardan göreve gitmek istiyorum gönüllü olarak ve bu mesajımın boşa yazılmadığını bilmek istiyorum sizlerden inşAllah haber bekliyorum karşılık olarak
    Konumum şuan keskin nişancı .
    Bu İsteğim Geri çevrilmezse memnn olurum .
    böyle izlemekle elden bişey gelmemesiyle içimiz kan ağlıyor .
    Sokaklarda Şehirlerde yaşanan olaylara bile toplum olarak toplanıp birşey yapamıyoruz aslında o olayların önüne toplum halk olarak önüne geçebilsek olay yapanlara devlet asker polis olarak vur yetkisi vermezken biz toplansak kim vurduya yollasak buna bile çözüm yok Malesef okadar üzücü oaylar yaşanırken askerimizin eli kolu bğlı hükümet uyuyor.
    yazıklar olsun bir vur emri verilmiyor pkk denen ermeni döllerine

  57. emre ekici

    15 Ağustos 2015 at 15:20

    selamin aleykum ben 17 yasindayim askere.gitmek istiyorum ama 2 sartim var derdim para falan degil 1(doguda,hakkari,sirnak,diyarbakir) 3unden biri olsun 2.(beni her operasyona goturecekler) istedigim cok sey ise sazdece elime al bayragi versinler yeterLI BEN BU VATANA KURBAN ADANMISIM GERI DONUS YOK

  58. HAKAN

    16 Ağustos 2015 at 10:54

    BEN KARAMAN HAKAN ASKERLİK YAPTIM CANNAKKALE NİŞANCİYIM ÖDÜLÜM VAR ON BASIYIM 3 DE 3 YAPTIM ÖDÜL ALDIM ASKERİK YAPMAK İŞTİYORUM NUMARAM 05453346981 05469155755 BEKLİYORUM GEREKİRSE ARZ EDERİM KİLOM 66 BOY 170

  59. HAKAN

    16 Ağustos 2015 at 10:55

    RİCA EDERİM SEHİTİM KANIM YERDE KALMAYACAK

  60. recep benzes

    19 Ağustos 2015 at 21:31

    meraba adım recep daha 19 yaşındayım ama askere gitmek istiyorum vatanım için bu zamanda birşeyler yapmak istiyorum.

  61. Muhammet abdülhamit

    19 Ağustos 2015 at 21:40

    Sol kulağım duymadığı için askere almadılar gitmek istiyorum doğuda çatışmak istiyorum dediğim halde muaf raporu verdiler ancak ben asker olmak istiyorum bu belge bendeyken gönüllü asker olabilir miyim yardimci olun. Doğuda kardeşlerimiz şehit olurken yatağımda rahat uyuyamiyorum.

  62. ahmet

    20 Ağustos 2015 at 10:31

    1974 doğumluyum terörün olduğu yerlere bende gitmek istiyorum kayıp edecek hiçbirşeyim yok 05343421569

  63. Furkan Günlü

    20 Ağustos 2015 at 13:10

    Ben Gönüllü olarak DOGUYA ASKERE Gitmek Istiyorum nasil gidebilirim nolur yardimci olun.

  64. Abdulkadir Karkın

    20 Ağustos 2015 at 17:22

    Merhaba benim adım Abdulkadir 18 yaşındayım boyum 167 kilom 60 tabanca kullanmasını biliyorum tüfek kullanmasınıda bilmiyorum Kaybedicek hiçbir şeyim yok Tekne katılmaya hazırım

  65. kenan kalem

    20 Ağustos 2015 at 19:15

    selamın aleyküm ben 88/3 tertipdim askerliğim batıdaydı ama bu vatanın türk bayrağının olduğu her yer benim mümkünse eğer tekrardan beş kuruş talep etmeden doğuda o itlerin içine gidip sesleri kesilene kadar askerlik yapmak istiyorum mümkünatı varsa evden alacağım bir ceket vakit kaybetmiyeyim

  66. ÖMER

    21 Ağustos 2015 at 11:12

    mrb ben askerliğimi 88/1 tertip yaptım.ama askerliği silahı çok seviyorum .benide alın askere gönüllü olarak ben de arkadaşlarımla sırt sırta verip çatışayım.bi şehit daha vermeyelim. yeter artık.

  67. Süleyman

    21 Ağustos 2015 at 23:43

    Acilen beni askere alın doğuda askerlik yapmak istyorum askerliğimi 86/3 tertip olarak yaptm tekrardan alınmak istyorum şehitlerimizin kanı yerde kalmyacak numaram ltfen cvp acil

  68. Kürsat

    23 Ağustos 2015 at 14:56

    90/2 jandarma onbaşı olarak askerliğimi yaptım gönüllü olarak doğuda görev yapmak istiyorum herhangi bir gelir istemiyorum ülkemizin şuanda bulunduğu ortam geçene kadar her türlü göreve hazırım yabancı dilim var her türlü aracı kullanabilirim 1.90 boyundayım 75 kiloyum her türlü arazi koşuluna uyum sağlarım kayseriliyim

  69. süleyman

    25 Ağustos 2015 at 14:55

    18 yaşına girdim üniversite tercihlerimi yaptım ama gitmek istemiyorum doğudaki olaylardan dolayı gönüllü asker olmak ve devleten hiç bir karşılık beklemiyorum bunu için sizden rica ediyorum süleyman eker

  70. adnan soybek

    26 Ağustos 2015 at 11:53

    Slm benİM 2000 de askerlik mi bitti ama şuan çok istiyorum gönüllü askerlik yapmayı lütfen bu isteğimi kabûl ediniz yani yaşımi sorun yapmayın lutfen bu isteği kabul edin lutfen allah rızası için benim haytta en büyük haylimdi Güneydoğu askerlik yapmak 18 ay yaptım HAKKARI CUKURCADA bir canım var o da benim olmayan onu allah icin vatan için vermeye seve seve varim saygılarla NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  71. bayram altınöz

    26 Ağustos 2015 at 21:38

    askerliğimi 1977-79 yıllarında yaptım sağlık teknikeriyim(röntgen teknisyeni) sahra hastanesi tecrübem var. emekliyim ilk yardım eğitmenliği yapıyorum tsk bünyesinde gönüllü görev almak istiyorum. saygılar

  72. semih

    26 Ağustos 2015 at 23:23

    Cumleten selamun aleykum ben 1990 tokat dogumluyum askerlige engel Allah a sukur hicbir engelim yok daha 1 yil oldu geleli 1993/3 tekirdag besiktepe kislasinda tankciydim askerligimin bitimine 4 ay kala hatay/reyhanliya suriye sinirina hava savunmaci olarak goreve gittim ve simdi burdan sesleniyorum yetkilere Allah inizi seviyorsaniz yardimci olun doguda gorev ypmak istiorum canim kanim helaldir VATANIMA VE TC MILLETINE hicbir maddi talebim yoktur biri yrdmci olsun

  73. ramazan

    27 Ağustos 2015 at 10:45

    Ben de gönüllü askerlik yapmak istiyorum şu yazıyı ğören yetkili olursa allah rızası icin ilgilensin vatanı bu pisliklerden temizliyelim ne vurdum kar tokatta 88/2tim olarak yaptım .

  74. sebıh akkurt

    27 Ağustos 2015 at 11:25

    ben 74/4 tertıpım gonulu olarak askerlık yapmak ıstıyorum ılgınıze tesekurler.

  75. Üsame Demir

    28 Ağustos 2015 at 08:19

    Benim yaşım 17 ben pkknın olduğu yerlerde veya ülkeme karşı iç ve dış tehdit oluşturulan heryerde savaşmak istiyorum gönüllü olarak mümkünse beni askere alırlarmı

  76. kemal deniz

    2 Eylül 2015 at 16:20

    merhaba,bu son denemlerde dahada bi cok azan terore lanetle kınıoruım.şehit düşen kardeşlerimin ailelerine allahtan sabır diliorum.85/3 hakkari çukurca da iki ay arayla karakol karakol dolaştım gorevımı en yuksek bır sekılde tamamlamaya calıstım.1 eylul 2006 da köürülü,susuz üs bolsende sıcak çatışma yaşadım tecrübe bakımından üst seviyedeyim.leşlerimi cogaltmak istıorum..vatani görev yapan arkadşlarım kardeşlerim ansızın saldırıya ugruorlar bu bu şerefsizlere kahpelere karşı,karşılarında durup nalarından emdıgı sutu burnundan getrmek ıstıorum.bizim egıtımızımde egıtım olarak sınav mekıkten daha cok kardeşlerımı sılah bakımından el bombası roket bakımından bunlara daha agırlık verılıp egıtım verılırse her hangı bi sılahlı yada bombalı saldırılarda şoka gırmeden daha erken karıslık verıceklerını dusunuorum.gonullu askerlık bende yapmak ıstıorum.1983 dogumluyum izmir bucalıyım yaşım ıtıbarıyle turk sılahlı kuvvetlerıne almıycaklarını dusunuorum fakat degerledırılmesını sızden arz edıorum

  77. tekin

    4 Eylül 2015 at 14:41

    Ben 88/4 vatani görevimi yaptım on kardeşiz ben ortanciyim bekarım allah için beni askere alın böyle şehit haberleri ni gördükçe içim parcalaniyo para istemiyorum devletimden sadece mehmetçiğin yanında omuz omuza çatışmak istiyom allah için yardımcı olun

  78. Abdullah kaya

    6 Eylül 2015 at 20:37

    Ben 1999 doğumluyum ve gönüllü askerlik yapmak istiyorum vatanıma milletime canım feda ne yapmam gerekiyor

  79. Emre yılmaz

    6 Eylül 2015 at 21:02

    Ben 88/4 olarak kocaeli hava radar Komutanlığına görev yaptım şuanda çok rahatsız ım beni tekrar göreve çağırır saniz sevinirim benim kardeşlerim orda şehit düşerken ben burda rahat edemem vatan borcumuz u sonuna kadar yapmak zorundayız lütfen katılmak istiyorum vatan için namus için ve iman için hazırım cevap acil

  80. Hüseyin Becerik

    6 Eylül 2015 at 21:55

    ASKERLİĞİMİ özel harekât c timi olarak yaptım
    79/2 olarak 37 yaşındayım gönüllü olarak tekrar yapmak istiyorum
    İsmim: hüseyin Becerik
    Asker de uzman olarak kalmayı çok istedim ama nasip olmadı,,
    Hakkari şırnak tunceli buralara gitmeyi çok istiyorum analar bacılar eşler artık üzülmesin
    Dedelerim çanakkale de kurtuluş savaşında bizler için canini ortaya koyduysa ben gitmesem kahrından ölürüm,

  81. gökhan çiçek

    7 Eylül 2015 at 07:52

    Selamin aleykum ben 91/3 denizci olarak vatani gorevimi yaptim tkrardan doguda gonullu olarak askerlik yapabilirmiyim cok isterim
    VATANIMIZA CAN FEDA .

  82. Firat sahin

    7 Eylül 2015 at 10:22

    nerde ve nzm

  83. Emine bilada

    7 Eylül 2015 at 10:51

    Emine bilada benim uc kizim bi olum var ben gonullu olmak istiyorum allah askina alin beni askere kanim canim evlatlarim feda olsun bu vatana

  84. Haydar Zulfugarov

    7 Eylül 2015 at 11:21

    Salam.Men Azeri vatandaşıyım.Türkiyede olan olaylar benimde canımı sıkıyor.kendim almanyada yaşıyorum.seve seve TSK ye katılmaya hazırım.Azerbeycan Türkiye fark etmiyor.biz türküz.türkün türkden başka dostu yokdur.ne belgesi lazımsa hepsini vere bilirim.eger Türk devleti beni alırsa çok sevinir ve qurur duyarım.

  85. MUSTAFA YİĞİT

    7 Eylül 2015 at 18:42

    SELAMIN ALEYKÜM ARKADASLAR KOMUTANLARIM SIZLERDEN ISTEGIM 1983/3 TERTIP ASKERLIK YAPTIM ARTWINDE DOGU WEYA GUNEY DOGUDA ASKERLIK YAPMAK ISTIYORUM MADDI BEKLENTI IÇERISINDE DEYILIM ALLAHA ÇOK SUKUR ESIME KIZLARIMA BAKACAÇ KIRA GELIRIM WAR SADECE GONULLU ASKERLIK ISTIYORUM TEL NUMARAM 0539 406 74 32 HEPINIZDEN SIMDIDEN ALLAH RAZZI OLSUN ALLAHA EMANET OLUN

  86. Salih

    7 Eylül 2015 at 20:19

    91/2 tertibim tekrar askerlik yapmak istiyorum

  87. Ahmet

    7 Eylül 2015 at 22:00

    Selamun Aleykûm
    Adım Ahmet ; 13.12.1999 Istanbul doğumlu Yozgatlıyım Ben elimin silah tutabilecegini biliyorum hic tutamasam dahi tetiği sıkabilirim hic degilse 1 tane PKK lı vursam benim icin kârdır. Bu saatten sonra bu vatanın bu milletin ayakta kalabilmesi için Allah nasip ederse ve sizlerin izini olursa Ben Şehit olmaya kararlıyım Yeterki Vatan Sağolsun..

  88. metin şahin

    8 Eylül 2015 at 07:21

    Merhaba ben 92/3 tertiple askerliğimi tamamladım. Tekrar askere gitmek istiyorum. Bu durum canımı çok sıkıyor. Bir imkan bulunabilir mi. Seferberliğim falan var. Yetkililerden işgilenmesini istiyorum. ÖLÜNECEKSE BU VATAN İÇİN ŞEHİT OLMAK EN BÜYÜK GURURUMDUR.
    Alanya / ANYALYA
    Saygılarımla

  89. ismail

    8 Eylül 2015 at 08:24

    Merhaba hayirli günler adim İsmail 91 2 olarak gor vimi tamamladin ALLAH rizasi için ALLAH a inanciniz varsa beni askere cagirin para istmyrm bedel li yapmak istytm parayida şehit AI lerinr dagitin ne olur yardimci olun ne olur

  90. samet

    8 Eylül 2015 at 09:00

    bende doguya gitmek istiyorum askerligimi yaptım ama yinede giderim

  91. Ahmet Ümit Ercis

    8 Eylül 2015 at 17:33

    Ben 60 yasinda bir vatandasim doguda cepheye savasmaya gitmek istiyorum gönüllü olarak,lütfen bir cevap bildirin .20 ay askerlik yaptim ve su anda Almanyada yasiyorum.

  92. gökhan çiçek

    8 Eylül 2015 at 19:52

    Yeter artik lan bi cevap gelsin alin bizide askere vatan ugruna o kopekleri haddini bildirelim yeter artik 🙁

  93. Berat atık

    8 Eylül 2015 at 21:24

    Bayragı bayrak yapan uzerindeki kansa bu kanım son damlasına kadar bu vatan ıcın bu bayrak ıcın son damlasına kadar helâl hos olsun bu kanda canda elhamdulıllah bizde bu vatan bizde bu bayrak sevgisi olduktan sonra It urun kervan gurur bu vatan bızım ecdadlarımızın dedelerımızın bize en kutsal armağanıdır bu vatan bızım namusumuz serefımızdır rabbım sen bu vatanı bayramızı ebediyete kadar kaım eyle bu vatanı bayraksız ezansız bırakma Leilâheillâllah muhammed Rasûlullah

  94. salih hamevioglu

    8 Eylül 2015 at 23:07

    Beni bu göreve kabul ederseniz çok sevinirim.nerde olursa olsun vatanın milletin huzuru için mücadele etmeye hazırım 1981 dogumluyum,askerlik yaptım ama şuan kendimi daha çok hazır hissediyorum askerlige.doguya gönderin beni.benim için üzülecek kimse yok arkamda.ben bu vatan için canımı seve seve veririm.

  95. olcay şirin

    9 Eylül 2015 at 00:23

    ben 1986/1 tertip olarak vatani görevimi yapmış bulunmaktayım ama görünür o ki şon zamanlardaki şehit haberleri türkiyei yaşa boğmakta. ben tekrar dan vatani görevime geri dönmek iştiyorum herhangi bir ücret herhangi bir güvence de iştemiyorum. ne olur şu yazdıklarımı gören ve okuyan her kim işe ne olur beni vatan görevime geri dönmeme yardımcı olşun bu kadar şehit haberi bu kadar ağlayan anaları gördükçe duydukça ciğerim parçalanıyor. rabbim yar ve yardımcımız olşun…

  96. oktay karadağ

    9 Eylül 2015 at 01:53

    yaşım 15 her türlü dövüş sanatı biliyorum üst düzeyde sporcuyum elime daha önce silah almadım dökülen şehit kanlarının öcünü almak için doğuda askerlik yapmak istiyorum. bana vericeğiniz parayla gidin fakirin fıkaranın kapısın önüne yiyicek koyun istemiyorum pişman olmassınız bana ulaşın lütfen…

  97. selçuk

    9 Eylül 2015 at 20:03

    SELAMLAR BEN 29 YASINDAYIM BEKARIM GÖNÜLLÜ OLARAK ASKERE ALINMAK İSTİYORUM ŞU ŞEREFSİZ PKK İTLERIN TEPESINE BINELIM ARTIK YETER ARTIK ŞEHIT VERDIYIMIZ YA BENI ASKERE ALIN YADA BEN GÖNULLU ARKADASLARIMLA BİRLİKTE SILAHLANIP DAGLICAYA GELCEZ KENDI PLANLARIMIZLA ŞEREFSIZLERIN TEPESINE BINCEZ BİZ ARTIK HERŞEYE GÖZE ALDIK YA BİZİ ASKERE ALIN YADA ONLARDANMIŞ GIBI ONLARIN ARASINA GİRİP KAFALARINA SIKICAMMM

  98. Hasan ÇOBAN

    12 Eylül 2015 at 08:57

    Ben Askerliğimi Onb. olarak Kars -Sarıkamışta yaptım Sefer görev emrim de var beni lütfen tekrara askere alın milletim huzurlu bir şekilde yaşamasını istiyorum ve ben bu yolda öleceksem ben buna razıyımı siz büyüklerimizden Allah rızası için diliyorum beni askere alın kurbanız olayım alın beni askere canım feda bu vatan için çünkü ben bir TÜRKÜM

    • Ast Subay

      6 Ekim 2015 at 22:53

      Merhabalar, durumunuzu ve ruh halinizi anlıyoruz; Kuvvetlerin açmış olduğu sınavlar sonucunda Türk Silahlı Kuvvetlerine personel olarak girebilirsiniz. Sözleşmeli Er’den mareşale kadar rütbeye haiz olaiblirsiniz. Kuvvetlerin açmış olduğu sınavları https://www.askerliksorgulama.com üzerinden takip edebilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

  99. Ercan

    13 Eylül 2015 at 13:38

    Slm ben askerliğimi 1980/3 olarak Diyarbakır/ergani de Murat ozel timinde görev yaptım bircok goreve katildim keskin nisanciyim.başvuru yapsam benide askere alirlarmi gönüllu olarak.güney doğuda pkk karşı gözünü kırpmadan vatanını bekleyen asker kardeşlerime destek olmak istiyorum.

    • Ast Subay

      6 Ekim 2015 at 22:56

      Merhabalar, 25 Yaşınızı doldurduğunuz için üzülerek söylüyorum ki askere alınamazsınız, Fakat köy koruyucuları alımı gündemde onu inceleyebilirsiniz.

  100. semanur doğaner

    30 Eylül 2015 at 12:36

    ben 15 yaşındayım doğuda gönüllü askerlik istiyorum bu vatan uğruna canım ailem herşeyim feda olsun

    • Ast Subay

      1 Ekim 2015 at 21:48

      Helal Olsun…

  101. mustafa ceylan

    1 Ekim 2015 at 21:12

    ben 2009 yılında mühendislik fakültesine başladım, aynı sene 2. üniversite ile açıköğretim iktisat fakültesine başladım (4 yıllık)
    1 yıl sonra mühendislik fakültesini bıraktım ve 4 yıllık fizik tedavi bölümüne başladım.
    2013 yılında açıköğretim bitti lisans mezunu oldum ama fizik tedavi 3. sınıftaydım ve okul askeriyeye belge yollamaya devam ediyordu.
    bu sene fizik tedaviyide bitirdim, tecil işlemi için askerlik şubeye gittim şube de 2013 den beri asker kaçağı olduğumu ve fizyoterapi diplomamı işleyemeyeceğini söyledi, 2 yıl tecil hakkım olmadığını söyledi.
    açıköğretim mezunu olarak gidersem büyük ihtimal kısa dönem er olarak yapacağım ama fizyoterapist olarak gidersem yüzde doksan ihtimal uzun dönem olarak askeri hastanede yapıcam askerliğimi. şu anda tecili 2015 de başlatmak ve askere fizyoterapist olarak gitmek için ne yapabilirim.
    memur yapılacak bişi yok böyle gideceksin dedi ama genelkrmaya dilekçe yazmak işe yararmı daha önce böyle bi durumla karşılaşan biri oldu mu acaba?

    • Ast Subay

      3 Ekim 2015 at 19:20

      Merhabalar, durumunuz özetlenecek olursa teciliniz zamanında bitmiş veya öğrenci olduğunuzu okulunuz askerlik şubesine bildirmediği için sorun burdan kaynaklanıyor. Öncelikle okulunuz ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Genelkurmay’a verilecek bir dilekçeden sonuç alacağınızı zannetmiyoruz sebebi ise sizin takipsizliğinizi söyleyeceklerdir.

  102. Mehmet Huner

    23 Ekim 2015 at 14:55

    Selamun aleykum arkadaşlar. 1996 dogumluyum ve daha askerlik icin muayene olmadm. Gonullu olarak guney doguda askerligimi yapmak istiyorum. Nereye basvurmaliyim bilen varmi…

    • Ast Subay

      29 Ekim 2015 at 19:43

      Merhabalar, size tavsiyemiz askerlik şubenize giderek muayane olmanız ayrıca doğu görevi için dilekçe yazmak istediğinizi belirtiniz.

  103. Hakan Doğangüneş

    26 Ekim 2015 at 14:09

    Merhabalar. Ben acemiliğimi amasyada 95/3 dk olarak sülüsü aldığım gün dahil toplamda 45 gün acemilik yaptım şu an dağıtım iznindeyim. usta birliğim GNKUR.KH.VE DES.KT.GR ANKARA / ÇANKAYA ya çıktı. Mesleğim internet reklamcılığı. Ben doğuda görev yapmayı çok istedim. ama olmadı. tertip kanunu ile usta birliğinin ilk haftası dilekçeni kabul ettirebilrsen doğu görevi yapabilirsin diye bir kaç söylem duydum. doğrumudur bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz. ve usta birliğim hakkında bir kaç yorum yaparsınız çok mennun olurum..

    • Ast Subay

      27 Ekim 2015 at 18:31

      Merhabalar, öncelikle görev yeriniz hayırlı olsun, doğu görevi için aileniz askerlik şubesinden dilekçe yazabilir.

  104. Hakan Doğangüneş

    28 Ekim 2015 at 11:36

    Cevabınız için teşekkürler.

  105. ibrahim efe

    23 Aralık 2015 at 16:14

    Ben aceniligim sivasta yaptım usta birligim edirneye cıktı dogya nasıl gide bilirim parada falan gözün yok ama lūtfen bana yardımcı olun

  106. kadir aydemir

    31 Aralık 2015 at 03:29

    Ben askerligimi 3 yil once bitirdim ve tekrar basvuru yapmak istiyorum sozlesmeli yada uzmanlik icin degil son zamannlarda yasanan pkk olaylardan dolayi bi turk vatandasi olarak askerimizin polisimizin sehit edilmesini hazmedemiyorum tekrar askerlik yapmak istiyorum bu tur alimlar yapiliyosa bilgi verirseniz sevinirim

    • Ast Subay

      17 Ocak 2016 at 17:17

      Merhabalar, Alımlar sistemli olarak Sözleşmeli er ve Uzman Erbaş alımları vardır sivil alımları askere söz konusu değildir.

  107. kadir aydemir

    31 Aralık 2015 at 03:34

    Alin bizi askere bitirmiz olabiliriz zamaninda ama tekrar istiyoruz yapmayi ulastirin duyurun yetkili komutanlarabi sekilde artik

    • Ast Subay

      17 Ocak 2016 at 17:16

      Merhabalar, durumunuz ile alakalı Ankara Genel Kurmay Başkanlığına dilekçe yazabilirsiniz.Durumunuz hakkında tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.

  108. ziya han

    1 Ocak 2016 at 23:48

    selam ben 30 yasında sorunlu olarak batıda askerlık görevimi yapmıs bulunmaktayım ve günümüzde şuanda yasanan terör olayları yüzünden yattığım yatağımda huzur bulamamaktayım bu sebeple ne rutbelı nede ucretlı sadece er olarak doğuda terör olayları bitinceye dek türküm türk askeriyle sırt sırta verip düşmana karşı topraklarımızı gasp etmeye çalışan terör illetine mücadele vermek istiyorum.. Bu yolda ölmek huzurdur şerefdir bu şerefi bana çok görmeyin

    • Ast Subay

      17 Ocak 2016 at 16:58

      Merhabalar, durumunuz ile alakalı devletimizin çalışması bulunmaktadır. Sitemizden haberleri inceleyebilirsiniz.

  109. Ümit Işıksoy

    2 Ocak 2016 at 17:03

    Çanakkale gelibolu 18.mekanize piyade tugayı top.tb.4.btr askerligimi yapıyorum doguya tertip emri istiyorum ne yapmam gerekiyo yardımcı olurmusunuz. Arz ederim

    • Ast Subay

      17 Ocak 2016 at 16:42

      Merhabalar, Ailenizden birinci derece yakınınızın Genel Kurmay başkanlığına dilekçe yazmasını tavsiye ederiz.

  110. Mustafa

    29 Ocak 2016 at 19:28

    Merhaba 91/1 SIRNAK BEYTULSEBAB SIIRT TE KOY VE ILCELERI BIR COK YERLERI BILIRIM VATANIM ICIN GONULLU ASKER OLMAK ISTIYORUM AYNI 91_92 YIL GIBI HERHANGI UCRET KARSILIGI DEGIL GECEDE GUNDUZDE HAZIRIM SAYGILARIMLA

    • Ast Subay

      31 Ocak 2016 at 22:22

      Merhabalar, Vatan severliğinizi takdire şayan fakat gönüllü askerlik alımları bulunmamaktadır.

  111. cem beyazgül

    31 Ocak 2016 at 16:22

    ben 1991.4 vanda yaptım askerlımı tekrar gönullu olarak askerlık yapmak ıstıyorum

    • Ast Subay

      31 Ocak 2016 at 21:40

      Merhabalar, durumunuz ile alakalı olarak 25 yaşınızı doldurmuş görünüyorsunuz. Sözleşmeli er veya uzman erbaş olma hakkınız bulunmamaktadır. Ülkemiz de gönüllü askerlik sistemi bulunmamaktadır.

  112. Can

    8 Şubat 2016 at 00:16

    Merhaba ben ortaokul mezunuyum. Şuanda açık lise okuduğum için askerliğim tecilli. Ben askerliğimi doğuda yapmayı çok istiyorum. Kendi isteğimle yerleşmek benim elimde mi bilgilendirirseniz sevinirim.

    • Ast Subay

      8 Şubat 2016 at 21:58

      Merhabalar, Gönüllü askerlik yasası zorunlu askerliğin sona ermesi ile başlayacaktır, fakat gönüllü olarak doğuda veya batıda yapmak isteğinize göre değil ihtiyaca ve eğitime göre değişmektedir.

      • Uğur özdemir

        19 Nisan 2016 at 22:37

        Merhaba acemi birliği askerliğim mayıs2016 da manisa alaşehir ulaştırma birliğine çıktı ben komando olmak istiyordum vede doğuda yapmak istiyorum bunun değişmesinin bir yolu varmıdır acil cevap verirseniz sevinirim teşekkürler

  113. durmuş bulanık

    23 Şubat 2016 at 16:28

    gönüllü olarak askerlik yap askerlik yapmak istiyorum
    istiyorum askerligi bitirdim doguda seve seve yaparım 05347350329

    • durmuş bulanık

      23 Şubat 2016 at 16:29

      ne zaman haber alabilirim

  114. Fatih özyalçın

    9 Mart 2016 at 08:28

    Merhaba ben 29 yaşındayım iyi bir nişancı oldumu söylenebilir askerde i. Ü.B görev yaptım bixici idim ve G3 de kullandım emir lere uyarım beni doğuya asker olarak gitmek istiyorum peki beni alırlar mı gönderirler mi acaba öyle bir ihtimal var mı gitmek istiyorum ve maaş istemiyorum sadece benide çatışma bölgelerine gönderilmesini istiyorum ne yapmam gerek

  115. Serdal burak göçmen

    20 Mart 2016 at 17:47

    Yaşım 27 askerliği kıbrısda yaptım şimdi gönüllü olarak doğuda yapmak istiyorum hiç bi Ücret istemiyorum yardımcı olun

  116. Ömür köse

    29 Nisan 2016 at 12:10

    Doğuda şuan görev yapan asker ve polise destek amaçlı orada bulunmak istiyorum hiçbir karşılık beklemiyorum bu can bu bedende boşa toprak olacağına bu vatana siper olsun saygılarımla allah sizleri korusun

  117. cumhur keskin

    26 Mayıs 2016 at 18:06

    Ben cumhur ben asklerlimi 89\4 yapdim ama simdi gene yapmak isdiyorum neolur alin beni

  118. sacit sen

    6 Ağustos 2016 at 09:38

    S.a ismim sacit 1983 dogumluyum gonullu olarak askerlik yapmak istiyorum bunun icin nerelere bas vuru yapa bilirim numqrami birqksamnqcaba donerlermi bize 05304638147

  119. sacit sen

    6 Ağustos 2016 at 09:38

    S.a ismim sacit dogumluyum gonullu olarak askerlik yapmak istiyorum bunun icin nerelere bas vuru yapa bilirim numqrami birqksamnqcaba donerlermi bize 05304638147

  120. Vedat dincelir

    24 Ağustos 2016 at 20:04

    Ben 83 doğumlu VEDAT DİNCELİR olarak kimlik taşıyorum VATAN cıyım TÜRK üm ELHAMDURÜLLAH .bu olanlar son günlerde KANIMA dokunuyor yerimde duramıyorum ANKARA da yaşamakta yım yaşım geregi 21 yıldır hiç durmaksızın çalıştım RIZZIK için herkezgibi AMA artık çalışma gibi sabah git akşam gel EMPERYALİZ lik kölelik yapmak istemiyorum yeter artık ……benim istedigim artık bu VATANDA birilerinin kölesi olcaksam oda DEVLETİMİN yBÜYÜKLERİMİN OLSUN istiyorum hiç bi talebim yoktur durumum iyi Çok ŞÜKÜR ALLAH ıma VESSELAM ..ben..VATAN aşıgıyım talebimi duyun büyüklerim beni degerlendirin inşALLAH..akıllıyımTA anlayışlıyım söz dinlerim karşı gelmem sadık olurum elimden herşey gelir TANK şöförüyüm becerikli GÖNÜLLÜYÜM DUYUM bu AŞIGI VATAN ımı seviyorum bu Saatten sonrada VATAN A hizmet benim için NAMUS tan önde gelir RECEP TAYYİP ERDOGAN aşıgıyım 13 yıldır hiç bi ne DEVLETE ne MİLLETE zararım olmamıştır DEVLETİME AŞIGIM ALIN BENİ ölmekten kormayan bi kişilige sahibim İnşALLAH.:talebim yok melfatsizin 4 çocuk babasıyım çok DÜŞÜNDÜM BU YAZIYI YAZMADAN önce gelecek VADİM BENİM ÇOCUKLARIM İÇİN VATAN A hizmettir paraya deyil çocuklarımızın gelecegi beni rahatsız etmektedir ÖLMEKSE ölmek korkmuyorum .:(ALLAH)c.c Nin rızası için KURTARIN beni bu sabah git akşam gel ZİHNİYETİNDEN BÜYÜKLERİN ….:VATAN Ve (R.T.E)aşıgı bu kardeşinizi alın yanınıza boşlukta bırakmayın beni BEN VATANI sizde tanıdım şimdide sizle olmak HAKKIM dır HİZMETKAR INIZ benim için KUT saldır bilesiniz devlete hakkım VATAN ımın ne zaman hizmetinde ki faydalı isem HELAL olcaktır GERİSİNİ ALLAH (cc)bilcek VESSELAM ola ALLAH(cc)li önce büyüklerimi sonra bu 79 milyonu KORUSUN çocuklar ölmesin inşALLAH ONLAR bizim yer yüzündeki MELEK lerimiz onlar varsa bizler varız ..:OKYAN DAN HAKKINI Helal Etmesini istiyorum EYVALLAH inşALLAH …:VEDAT DİNCELİR (ANKARA)MAMAK….

  121. halil

    25 Ağustos 2016 at 10:14

    Selamın aleyküm 82/2 askerligimi yaptım fakan ben de bi vatan sever olarak ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen tüm hain ögütlere karşısında olmak istiyorum BU VATAN İÇİN hiç düşünmen gerekirse seve seve canımı vermeye hazırım saygılarımla.0536 223 30 29

  122. Zafer

    28 Ekim 2016 at 12:04

    Iyi günler 30.03.1982 dogumluyum askerligimi genel kurmay başkanlığında yaptim 1982/3 olarak her hangi bir yasa varmi gönüllü olarak askerlik yapmak için cevabiniz icin simdiden tsk ederim

  123. Yasin

    5 Kasım 2016 at 20:32

    Ben yasin organ Doguda askerlik yapmak istiyorum gönülü kalmak istiyorum damarımda akan kana layık türk bayragıma militime devletime hayırlı bir gönülü asker kalmak istiyorum 96.3 tertip lütfen yardımcı ourmuzunuz şimdi tırapzon da yapıyarum

  124. Okan44

    12 Aralık 2016 at 14:02

    Iyi günler arkadaslar vatan borcumu doğuda yapmak istiyorum nasil ayarlariz bunu bilen arkadaslar varsa cevap verirlerse sevinirim

  125. Mehmet

    17 Aralık 2016 at 17:31

    89/1 tertip ağrı merkezde yaptım askerliğimi gönüllü askerlik yapmak istiyorum nasıl başvuru yapmam gerekir yaş şartı kalkmadimi halen

  126. Kader Evci

    18 Aralık 2016 at 07:57

    Ben gönüllü olarak asker olmak istiyorm bayan 1990 dogumluyum ankarada yasıyorm iki tane kız ewladm var güvenligim cocuklarımı anneme emanet edip askerlik yapmak istiyorm maas veya baska bi talebim yoktur bu devlet ewlatlarima sahip cıksn yeter tsk bizlere bu sansı sunsun fiziken uygunum

  127. Nejdet

    7 Ocak 2017 at 20:40

    Merhaba ben gonullu asker olmak istiyorum 1986 dogumluyum askerliyimi yaptim gonullu doguda sinirdisinda farketmez asker olmek istiyorum saygilar

  128. Ömer

    21 Mart 2017 at 01:53

    Meraba benim sormak istediğim henüz muayene olmadım günüm geçti ve öğrenmek istediğim doguya düşmek için ne gibi başvuruda bulunabilirim yardimci olursaniz sevinirim

  129. UĞUR ÖZSÖĞÜT

    13 Nisan 2017 at 05:32

    SLM ALLAHIN RAHMETI UZERIMIZE TURK MILLETININ UZERINE OLSUN ADIM SOYADIM UĞUR ÖZSÖYÜT 1981 SIVAS DOGUMLUYUM ARKAMDA BEKLIYENIM YOK AILEM YOK OĞUZ BOYUNUN ASİL TURK MILLETINE GOREV YAPMAKDAN ATALARIMA LAYIK BIR OĞUZ OLDUMA DAIR BIR YOLUMUZ ISTIKAMETIMIZ VAR MAAŞ VEYA GELIR DURUMU GIBI BIR FAALIYET BIZ OGUZ BOYUNDA YUREGIMIZDEN GECMEZ GAYEMIZ BELLIDIR DEDEMIZ SULTAN FATIH MEHMED HANIMIZIN DEDIGI GIBI BIZ BU DUNYAYA MUNDAR OLARAK GELMEDIK SAGLIK SORUNUM YOK COK SUKUR 20 YASINDAKI BIR GENCDEN DAHA DINAMIK DAHA CEVIK BIR DURUMDAYIM ELHAMDULIAH BEN VATANIM ICIN GUNEYDOGUDA SURIYEDE KUZEY IRAKDA VE HERYERDE GOREV ALMAK DEDELRIMIZE SOYADIM GIBI SÖÜTE LAYIK BIR BAYRAGIMIN ALTINDA ÖLMEK ISTIYORUM VE BUNU SAYGILARIMLA ARZ EDIYORUM UĞUR ÖZSÖĞÜT

  130. UĞUR ÖZSÖĞÜT

    13 Nisan 2017 at 05:42

    ınsallah allah ın 99 ısmıyle ön görülüp kabul edılmesını saygılarımla dılıyorum telefon numaram 05535934333 gönlumuzde ıman aklımızda vatan olan ınsanlara yer verdıkce 1 mılyon kısının yapacagı kısıye 100 kısının yapması daha kolaydır yeterkı gonlunde vatan aşkı atalarının aşkıyla yana kişilere onem vermenızı arz ederım

  131. mustafa

    29 Nisan 2017 at 10:42

    Merhaba ben 1999 doğumluyum şimdiden vatanıma hizmet etmek istiyorum olurmu acaba ama çok istekliyim

  132. Furkan

    26 Mayıs 2017 at 15:48

    merhaba ben gönüllü askerlik yapmak istiyorum Almanya’da yaşıyorum türküm elhamdulillah 1996 doğumluyum mesleyim yeni bitti ama burdan askere gitmek zor diyorlar ben bu vatan için Çan’ımı vermeye hazırım allahım bana asker olmayı nasip eyler inşallah tek isteyim asker olmak Bana yardımcı olursanız sevinirim

  133. Taner KILICASLAN

    31 Mayıs 2017 at 23:51

    ben erken askerlik yapmak istiyorum suan 19 yasindayim napmam lazim ve sonra gonullu askerlik yapmak istiyorum neler lazim oncelik erken askere gitmek istiyorum

  134. Göktan

    3 Temmuz 2017 at 03:24

    Merhaba ben Göktan ben97/3 gidecem ama usta birliğimin doğuya cıkmasını istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilırmısınız

  135. KURUMCU JANDARMA KARAKOL KOMUTANLIĞINDAN SEVGİLERLE

    3 Ekim 2017 at 19:36

    Kurumcu Jandarma Karakol Komutanlığın da görev yapıyorum şırnak da doğuya gelmek istiyorum vs diyenlere tek sözüm; Burada pskilojiniz kaldırmayabilecek oluşumlar oluyor vatanı koruyan mehmetçiklerimiz bitmez ve bitmeyecektir. Bazı dostların yorumlarına göz attım gönüllü olarak gelmek istiyoruz vs Doğuya gelmeniz için Bunun ile ilgili acemi birliğinde dilekçe doldurablirsiniz fakat ne kadar dikkate alınır bilinmez. Genelde sistem tarafından belirlendiği şekilde acemi ve usta birliklerinizde askerlik görevini yaparsınız.

  136. Kerem

    5 Ocak 2018 at 02:20

    Orta okul mezunları için uzman çsvuş alımı yapılacak mı bilgi veren yok bilgi verirseniz iyi olacak.

  137. Harun

    3 Temmuz 2018 at 17:43

    Efendim ben 16 yaşında Antalyalı yörük genciyim acaba Doğuda gönüllü olarak askerliğimi yapıp doğudaki kansız kürtleri deşebilir miyim eğer olmuyorsa üstüne para bile verebilirim herkes bedelli için para verirken ben memleketimizi batıran bu kansız şerefsizleri öldürmek için para veririm cevap verirseniz sevinirim

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cccc Tasarım ve Programlama: gjy6ıj67ıjj