Askerlik Muayenesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Yirmi yaşını doldurmuş olan ve askerlik çağı gelen kişilerin, askere gitmeden önce yapacak oldukları şeyler vardır. Bunlardan bir tanesi sağlam raporu alma konusundadır. Sağlam raporu alabilmek için, askerli muayenesine gitmeniz gerekecektir. Fakat bu raporu her kurumdan almanız mümkün olmayacaktır. Askerlik şubesi ile anlaşmalı olarak çalışan bir kurum, sizin bu ihtiyacınızı giderecektir. Bununla birlikte, tamamlamanız gereken birden fazla rapor bulunmaktadır. Bunları yerine getirebilmek maksadıyla birden fazla klinik gezebilirsiniz. Askerlik muayenesi nasıl yapılır konusunda bireylerin çekmiş oldukları bir takım sıkıntılar vardır. Bunlardan bir tanesi, nasıl muayene olunacağı konusundadır.
Öncelikli olarak yapmanız gereken şey, askerlik şubesinin çağrısına yanıt vermeniz noktasında olacaktır. Bu yanıtı şubeye giderek gerçekleştirir ve sağlık muayenesi için gün saymaya başlarsınız. Muayeneye giderken götürmeniz gereken bazı evraklar olacaktır. Bunlar; mezun olmuş olduğunuz eğitim kurumundan aldığınız diplomanın aslının yanı sıra iki tane fotokopisi olacaktır. İlave olarak iki adet kimlik fotokopisi, son altı ayda çekilmiş iki adet fotoğraf ve ikametgâh senedidir. Askerlik çağrınızı internet üzerinden de gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır. E-devlet sistemi üzerinden, askerliğinizin nereye çıktığını ve ne zaman orda olmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Buna bağlı olarak, içinde bulunduğunuz durum elverişli değil ise askerliğinizi tecil ettirerek ileri bir tarihe almanız da mümkün olacaktır. Kişilerin bu durumdan habersiz olması sonucunda, bazı zamanlarda asker kaçağı olarak gözükme durumları vardır. Zamanında yapmamış oldukları bildirimler sonucunda, böyle bir duruma düşen kişi hakkında arama kararı çıkartılacaktır. İçinde olduğu durum elverişli olduğu halde bireylerin yine de tecil etme hakları vardır. Fakat bu durumu askerlik günü gelmeden önce devlete bildirmek durumundadırlar. Öğrenim gören kişiler için de devletin esneme payı bulunmaktadır.
Öğrenci konumunda olan kişilerin, okulları bitmediği takdirde askere gitme gibi bir durumu bulunmamaktadır. Ayrıca okulları bittiği halde, yine iki sene tecil haklarını kullanma şansına sahiptirler. Fakat bireylere verilecek tavsiyeler arasında, genç yaşta askere gitmeleri de yer almaktadır. Yaşları olgunlaşan bireylerin, kendi yaşından daha küçük kişilerle aynı ortamda bulunması onların açısından zor olacaktır. Bunun dışında bireylerin sağlık konusunda da dikkat etmeleri gerekecektir. Kendileri sağlam olduğu halde askerlik muayenesi sonucunda, çürük raporu alarak askere gitmeyen kişilerin, bu durumu anlaşıldığında başlarına istenmedik şeyler gelecektir. Kişilerin böyle bir sahtekarlığa gitmemesinin onlara faydalı olacağını bilmeleri gerekmektedir. Kendilerine değişik bir tecrübe katacaklarından ötürü kişilerin, böyle bir durumu geri tepmemeleri gerekecektir. Askerlik mesleğini hayal olarak benimsemiş kişilerin, yine askeriye kalma durumları olacaktır. Lise ve dengi okullardan mezun olmuş bir kişi, uzman çavuş olarak askeriyede kalabilir. Fakülte bitirenlerin ise astsubay olarak devam etme durumu vardır.
iyi günler 1996 lıyım e devlette hangı lınk e tıklayıp ogrencem bılmıyorum nereye gıtcem ne olcak bu konu hakkında bılgı ogrenmek ıstıyorum yardmcı olursanız sevnırım
Açık öğretimden okuyorum liseyi diploma nasıl alıcam gereklimi…
1998 liyim okulu biraktım ama okulda kayıdım hala duruyor kaydimi sildirmesim askerlik muayenesi olabilirmiyim
Meraba Sadece Diplomami Lazim Yoksa Tastiknamedemi Lazim benim okudugum lise istanbulda ben duzcedeyim calismakta oldugum icin gidip alamiyorum tastikname
20.06.1998 doğumluyum ne zaman askere gidecegim
Kasım 2018
askerlık kagıdı evimizemi gelecek yoksa bizmi gidecez ogrenmek için bu arada 1999 luyum
15.07.1999 SAMSUN KAVAK DOGUMLUYUM NEZAMAN VE NEREYE GİDERİM SOLERMİSİNİZ
askerlık muanesı ıcın 2 adet kagıt ıstedıler e devleyten ne kagıdı bılgı labılrmıyım