Askerdeyken Hasta Olmak

Askerlik döneminde geçirdiğiniz günler sivil hayatta geçirdiğiniz günlerden her anlamda çok farklıdır. Her anlamda bu farkı hissedebilirsiniz. Bazen hayatınızın en zor gününü yaşayabilir bazen de hayatınızda asla unutmayacağınız bir gün yaşayabilirsiniz. Çok farklı ruh hallerinde olacağınız askerlik günlerinizin en zor diyebileceğimiz günlerden biri hasta olduğunuz günler diyebiliriz. Zaten gurbette olmanız sizin için günleri biraz zorlaştırmıştır buna bir de hastalığın eklendiğini düşünürsek sizin için oldukça zor bir olacaktır. Peki, askerdeyken hasta olmak dünyanın sonu mudur? Tabi ki değil. Sivil hayattayken hasta olduğunuz zaman nasıl bir doktor imkânınız varsa askerdeyken de bu imkânınız vardır. Yalnız burada prosedürler sivil hayattan bira farklı işlemektedir.
Eğer hastalığınız çok acil bir durum değil ise bölüğünüzdeki revir sorumlusu olan çavuş ya da onbaşı sabah içtiması sırsında adınızı listeye alır. Durumunuzun çok acil olup olmadığına bakar şayet durumunuzda acil olan bir durum var ise sizin revire gitmeniz gerektiğine karar verir ve bunu o gün nöbetçi olan subaylara söyler subaydan da onay aldıktan sonra uygulanması gereken tıbbi prosedürler uygulanmaya başlanır. Sizin revire gitmeniz gerektiğine karar verilirse bağlı bulunduğunuz birliğin revirine yönlendirilirsiniz. Burada gerekli kontrol ve yapılması gereken tedaviler uygulanır ve gerekli ise size istirahat yazılır. Ama durum tahmin edilenden daha ciddi bir boyutta ise ve teçhizat olarak bağlı bulunduğunuz birliğin reviri yeterli değil ise sizi daha donanımlı bir askeri hastaneye sevk ederler. Bu tür durumlarda an fazla karşılaşılan sorunların başında üşütme ve terlik istirahatı gibi durumlar gelmektedir. Bu tür vakalarda doktorun verdiği rapor bölüğünüzün subayının inisiyatifine kalmıştır. Yani terlik istirahatı almış olmanız nöbete çıkmayacağınız ya da istirahat yapacağınız anlamına gelmemektedir. Bunun kararını bağlı bulunduğunuz birliğin bölük subayı verebilmektedir. Tabi durum çok ciddi ise doktorun size verdiği istirahatı farklı yerlerde geçirebilirsizin ama eğer yazılan istirahat süresi 21 günden daha az ise çoğunlukla hava değişimi verilmemektedir ve bu durumda memleketinize gidemezsiniz.
Askerlik öncesinde bazı muayenelerden geçtiğiniz zaman askerliğinize engel olabilecek bir durum varsa bu durumun giderilmesi için askerliğinizin ertelenmesine karar verilir. Peki, buna benzer durumlarla askerlik görevinizi yaparken karşılaşırsanız ne yapılır. Yani askerdeyken askerliğinize engel olabilecek bir hastalığınız nüks ederse nasıl bir prosedür uygulanır. Bu tür durumlarda askerlikten muaf olursunuz bu muafiyet için öncelikle size 3 aylık bir hava değişimi kararı verilir verilen bu 3 ay içerisinde eğer sağlık durumunuzda herhangi bir iyileşme gerçekleşmemişse askeri hastane doktorları tarafından verilen heyet raporu ile hakkınızda askerlikten muafiyet kararı çıkar.
Merhaba, 1995-1996 yılları arasında yaptığım askerlik sırasında tüberkiloz oldum ve altı ay hava değişiminden sonra çürük raporu verdiler. Tüberkiloz olmadan dört ay evvel askerde tüberkiloz aşısı olmuştum. Benim sormak istediğim şey askerlik sırasında başıma gelen bu olaydan sonra gazilik maaşı gibi bizlerede aylık maaş bağlanabiliyor mu?
merhaba arda kardeşim senin rahatsızlığın askerliğin sırasında olduğu için tazminat ve maaş alma hakkın var ara yardımcı olalım. 0 530 406 81 56
Askerde hasta olduğumuzda hastaneye gidip
Bütün ücretler devletten odendigine göre
İzne gittiğimizde rast gele hastaneye gittigimizde
Ücret alınır mı ağız ve diş sağlığı için
kardeşim acemi birliğini bitirip geldi ve doktora götürdük tüberkiloz olduğunu söylediler ve şuan hastanede yatıyor askerlik durumu ne olacak?
Askeri hastaneye gidip raporlarını sunsun.