Ana Sayfa Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

1999 Doğumlular Ne Zaman Askeri Muayene Olacak?

1999 doğumlular için askerlik

1999 doğumlular için askerlik zamanı geldi çattı. 1999 doğumlular ne zaman muayene olacak soruları da bize bolca sorulmaya başlandı. Biz de 2019 yılında askere yolculayacağımız 1999’li kardeşlerimize bu konuda yardımcı olmak için bu yazıyı yazıyoruz. Sizler de yorum olarak sorularınızı sorup, diğer arkadaşlardan yardım alabiliriz. Biz zaman buldukça da cevap vermeye çalışacağız.

1999 doğumlu asker adaylarının askerlik muayene işlemleri 2018 yılı içinde yapılacaktır. En yakın askerlik şubesine başvurarak işlemlerinizsi başlatabilirsiniz.

Öncelikle askere başvuru kağıdınızın gelmiş olması gerekiyor. Eğer gelmediyse askerlik şubesine gidip sorgulatmanız gerekiyor. Eğer ne zaman muayene olacağınız konusunda hızlı bilgi istiyorsanız yapmanız gereken en yakınınızdaki askerlik şubesine gitmek ve bilgi almak. Oradaki personel size yardımcı olacaktır. Özellikle tecil probleminiz varsa, veya tecil bozdurmak istiyorsanız, bu konuda da acele etmenizi öneririz.

Muayene olmak istediğiniz için askerlik şubesine gidecekseniz şu belgeleri hazır etmeniz gerekmekte:

Nüfus cüzdanı fotokopisi (önlü arkalı)

Son mezun olduğunuz okuldan diplomanız

Vesikalık fotoğraf

Size askeri şubeden verilecek form. Oraya gittiğinizde alacağınız formu dolduracaksınız.

Sonra size verilen belge ile birlikte muayenenizi olabilirsiniz eğer uygunsanız. Eğer sağlık sorunları veya askerlik çürük durumu varsa bu konuda bilgi isteyebilirsiniz.

İşlemleriniz bitince aile hekimliğinde muayene olabiliyorsunuz. Muayene olduktan sonra belgelerinizi askerlik şubesine götüreceksiniz.

Bundan sonra ise sevk alacaksınız ve askerliğinizi beklemeye başlayacaksınız. Hayırlı tezkereler şimdiden.